Julens alla måsten igång……….

    När december månad inleds drabbas man av tvångstankar om vad som måste göras innan jul …

                             Det är precis som om tideräkning koncenteras runt denna helg . Före och efter jul.

                                     Pratade med en vänninna som beklagade sig för att hon inte orkat tvätta köksluckorna ,som hon alltid brukade göra före första advent !!

                       För egen del koncentrerar jag mig istället på pepparkaksbak . Men inte utan ett visst mått av känslan av ett måste . En del av min generation tror inte att det blir jul om inte allt görs som vanligt .

                          Nu är det emellertid så att jag är en obotlig tidsoptimist . Jag sparar det mesta till sista minuten . " Det hinner jag sen ".    Ibland med ganska stressande effekt .

              Det där med tidsoptimismen fick min bortgågna man Lennart ofta känna vid . Eftersom jag alltid har haft en viss böjelse för att sy mina kläder och dessutom led av ett starkt behov att förnya garderoben just när vi skulle ut på nåt evenemang  , så kunde det ibland bära så till att jag sydde i knappar på väg till garaget ….

                       Tala om tvångssyndrom !!!!!

En kommentar

  1. Marja Granqvist

    Min mamma sydde mina kläder när jag var liten och det kunde hända att hon följde mig till busshållplatsen medan hon sydde de sista stygnen i min examensklänning.:) Men kläderna blev alltid färdiga i tid… konstigt nog.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.