Lugnet efter stormen…..

    det vill säga , lugnet efter dopparedan .    För som traditionen påbjuder åtminstone i den här familjen , så skall det till jullunch eller vad man nu ska kalla det vara dopp i grytan med allt vad det innebär  ! En tradition som innebär att tretton personer STORMAR in i köket vid 1- tiden .

               Och när jag säger stormar så menar jag det . Alla , barn , vuxna och tillresta från stockholm som undrar : du har väl gjort körv ?!

               Joodå , jag är så redig att jag gjort körv . Nu är det dock inte så märkvardigt som det låter , måste jag tillstå . Det är bara att röra ihop köttfärs med vissa andra ingredienser och åka till en annan körvfantast och köra det i hennes assistent så är den succen i hamn .

                    Men som den tidsoptimist jag nu är så låg jag lite efter i planeringen när det bröt ut , varför det blev vissa störningar i hanteringen .

                    Nästan vidbrända bruna bönor , doppspadet kokade över så det flödade på spisen och jag fann mig nödsakad att skicka in gästerna i ett annat rum .

                                              Men maten räddades så småningom och alla försvann mätta och belåtna efter doppet . Ja det blev så lungt att jag undrade om Kalle Anka i år var så fascinerande när det var alldeles lugnt och stilla.vid närmare undersökning visade det sig emellertid att alla vuxna fallit i nån slags doppecoma  i olika sängar !!

                  Som sagt … idag har det varit väldigt vilsamt . Det har bara varit att dammsuga upp knastrande kaksmulor . ( Jag har en böjelse att vid jul baka oerhört smulaktiga kakor ) , parisare .

                        Nu ska jag lyssna på kungens jultal … Alltid kan det vara nåt jag retar mig på …

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.