Det kallas ” Trygghetsboende ” !!

  Enligt rapporter är den senaste trenden inom Kommunerna  att spara pengar på den äldre befolkningen Det gör man på så sätt att man slår igen bemannade äldreboenden och satsar istället på " Trygghetsboenden " . Det låter ju bra , men tro nu inte att det är av omtanke för den åldrande befolkningen .

                                     Nej , den trygghet man eftersträvar kommer nog istället politikerna till godo . På så sätt att man sparar en hel del pengar till budgeten för att kunna göra roligare saker än att sköta äldre människor !

                           Hemvården kan ju då ta över istället för äldreboenden med ständig bemanning …….Och har man tur kan man spara ändå mer .. Det kanske finns en anhörig som kan ta över vården !!!

                          Här vill jag skrika och sparka i väggarna !!

                  Som lök på laxen tittade jag på ett TV- program i går kväll från ett äldreboende i Borås … Som beskrev ett så idylliskt liv och leverne så man tror inte det är på samma planet vi befinner oss .     På de äldreboende jag besökt här i Lidköping har patienterna inte varit av den kalibern att de ens kunnat stå på egna ben …..

                     Men som vanligt så sticker det upp en kritisk flamma i mitt huvud när jag ser såna program .     Det måste väl vara nåt propaganda – program för regeringen som hon föreståndarinnan pussade på Reinfeldts foto ?!

                  Vad ska man tro på ????

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.