70 + med rätt att sova middag .

Precis vad jag kände i dag …… Nyss uppstigen efter tuppluren vill jag uppmana mina läsare att utan stygn av dåligt samvete unna sig lite slummer på eftermiddan .

Vissa av mina bekanta säger att  ” man kan ju bara inte gå och lägga sig när det finns en massa nyttigheter att göra ” !

Vadå …… nyttigheter , och för vem ?      Vem bryr sig ?!

Speciellt då en sån dag som idag … Lördag , om det inte finns några krav som binder .

För min del har behovet av vila föregåtts av besök av dom två minsta barnbarnen , som befinner sig i den aktiva åldern. Det vill säga , med krav på mat med jämna mellanrum , viss underhållning och uteaktiviteter .

I dag har vi ägnat oss åt det sistnämnda . På min rekommendation hade dom med sig cyklarna när dom anlände i går . Min plan var att visa dom hur man cyklar i stan på dom fina cykelvägar som stan erbjuder .

Det gick över förväntan . Dom lydde alla regler som jag satte upp , även om jag ibland kom på mig själv med att jag nog ropade kommandon som en general.

Men sen …… när dom hade åkt hem och lugnet lägrade sig .

Då kände jag behovet av den totala avslappningen !!

2 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Jag brukar också ta en tantlur på soffan när andan faller på. Finns det något skönare? Och jag har inte det minsta dåligt samvete för det.
    Efter dina aktiviteter i dag hade jag också garanterat däckat en stund. 🙂 🙂
    Ha en fin helg! Kram

  2. Ewa Wernersson

    Med all rätt kan man lägga sig att sova middag.Har haft yngsta dotter med familj,och hennes Svärmor & Svärfar här på mat och kortspel,tog all disk när dom gick hem vid 22 tiden.Så nu ska det bli skönt att lägga sig.Upp kl 7 i morgon,för att gå kinnemilen på Råbäck.Natti Natti.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.