Den bästa kryddan !!

Hörde i dag på radions P1 en krönikör , som pratade om våra matvanor i detta landet .

Att det är HUNGERN , som är den bästa kryddan är sedan länge välkänt . Men vi i Sverige har nog vant oss av med den kryddan .

För , som han sa …… Vi äter frukost , sen är det elva – kaffe åtföljd av lunch …. Sen tre-kaffe åtföljd av middag . Och sen kanske även lite kvällsmat …

Vi hinner inte bli hungriga !

Jag kan inte annat än hålla med !         Och det här med kryddor . Man läser recept , då särskilt inför en förestående bjudning . Man vill ju gärna glänsa lite extra med sin matlagning då .

Ofta faller man för nåt nytt , obeprövat recept , innehållande konstiga kryddor som man inte tidigare prövat på . Kryddor som man inte ens visste fanns ,och ännu mindre hur dom ser ut och smakar . Man kanske då bestämmer sig för att det där ska jag pröva . Inhandlar konstigheterna ifråga , Använder dom den gången , men sen blir dom stående i skåpet tills man efter något år upptäcker att : Vad är det här för nåt , dessutom alldeles för gammalt . Och så slänger man bort det !!

Nä , man måste bättra sig , hur det nu ska gå till !

Men på tal om nåt att äta …. Har vistats på landet i det fina sommarvädret , som råder här i den södra delen av landet i dag . Dottern , som är en ivrig svampletare gick ut i skogen en sväng och kom tillbaka med en ansenlig mängd trattkantareller . ( Jag följde inte med eftersom det nu finns gott om såna där äckliga ” Älgflugor ” , som klistrar sig fast på en ) . Så hon hade en bättre följeslagare ….

Men , en del straffar gud med en gång . Det straffet får jag bära eftersom jag lyckades få med mig både hennes och min svamppåse när vi skildes …. Alltså får jag nu börja rensa för att även hinna med hennes påse !

 

DSCN1133

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.