Ibland så möts man ….

… av små överraskningar i det vardagliga livet .

Så skedde häromdan . Hade besök av barnbarn i den lägre åldersskalan . Han plockade i smågrejer som dom har liggande i lådor och som kan tas fram vid behov .

Det blir alltmer sällan nu , eftersom dom befinner sig i dataspelåldern .Men , nu hände det . Han fick fram en gammal , liten speldosa , minst 30 år är den , räknade jag ut . Min man , som jobbade som facklig ombudsman kom hem med den en gång och det var på den tiden när jag hade dagbarn hemma .

Alla barnen tyckte mycket om att veva på speldosan och gick sen omkring sjungande på melodin .

Nu var problemet att det inte var samma melodi när man vevade !

När sonen ,( barnets pappa ) kom för att hämta honom gjorde jag honom uppmärksam på problemet . Han såg då att det ena kugghjulet hade blivit lite skevt . Fram med lite verktyg , och sen kom den RÄTTA melodin !!

Att det gjordes bättre grejer förr är ett faktum när man vet allt vad denna tingest blivit utsatt för , men ändå fungerar i dag !!

Om jag får ordning på tekniken ska ni få höra vilken låt den återigen spelar …..

Den blir nästan lite symbolisk idag !!

 

DSCN1139          DSCN1139

 

 

 

 

 

2 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    En sådan där speldosa hade min dotter också när hon var liten och den spelade Internationalen. Den här melodin lät bekant, men jag kunde inte riktigt känna igen den. Fast slutet lät som Internationalen. 🙂
    Du får nog upplysa mig om melodin. 🙂 Ha en bra helg! Kram! 🙂

    • Inga-Britt Gustavsson (inläggsförfattare)

      Du har helt rätt … Den spelar internationalen efter vissa justeringar . Men min tekniska begåvning gjorde att filmandet inte blev så bra . Eller rättare sagt o-begåvning !!
      Ha en bra helg !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.