Traditioner

Jag tycker att jag inte alls är särskilt traditionsbunden , men just när det är första advent grips jag av en besynnerlig eufori . Nu måste det bakas pepparkakor , och även pysslas lite med dom minsta barnbarnen ….. Man får ju passa på ,medans dom har åldern inne .

Kanske är det just att man kan lysa upp i mörkret med diverse adventsstjärnor och ljusburkar , som jag  har lite mani på .

Alltså , kallade jag  på dom två samarbetsvilliga barnbarnen , för en helg med övernattning . Vi brukar ställa upp ett tomteland med krubba , Jesusbarn , änglar och hela köret .

Dock tyckte jag mig märka att den större herrn , ( tioåringen) , tyckte det var roligare att bara kasta in tomtarna på hyllan utan större omsorg ……. Den mindre herrn , ( åttaåringen ) är gladast åt att trycka igång dom spelande och dansande tomtarna som åtföljer paketet …. Och det gjorde han i så hög grad att vi två andra med våld tog hand om tomtarna och stängde av julmusiken !!

Idag så skulle vi sätta ihop den inköpta byggsatsen …pepparkakshus .

Det har vi gjort förut , men , ibland blir det inte som förut …. Nu fann vi att byggdelarna hade vissa bristningar i konstruktionen …. Vi lappade och  lagade …. Pojkarna fick ägna sig åt att garnera taket med Non Stop , medan jag pusslade ihop dom trasiga väggarna .

Det slutade att vi tog ett enhälligt beslut om att framflytta själva hopsättningen av huset till nästa sammankomst ..Ingen kunde vara gladare än jag …. Så mycket klet som där hade blivit av denna operation !

Nu har dom åkt hem och jag sitter och har julmusik i öronen !!DSCN1150DSCN1153

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.