NEJ , Kungen !!

Har ett par dar känt mig rent av chockad , av hovets meddelande om att Kungen ” kan tänka sig att hjälpa till med krisen inom Utrikespolitiken ” !!!

Vad är detta ?!

Har vi inte i Sverige bestämmelser som säger vad Kungen får eller INTE får göra ….

Och det han INTE får göra , är väl ändå att INTE LÄGGA SIG I POLITISKA FRÅGOR . Eller hur !

Att Han står på vänskaplig fot med den Saudiska kungen , gör inte med automatik honom lämplig som talesman för hur Sverige hanterar sin utrikespolitik …..

Enligt media av olika slag verkar det vara en naturlig sak att kungen lägger sig i , och uttrycker sin stora oro för hur näringslivet ska komma ur sin svåra belägenhet .

Den oron delar jag inte alls , utan är endast glad åt att vi för en gångs skull har en Utrikesminister som vågar stå upp för mänskliga rättigheter , och framföra kritik där det behövs !

HEJA PÅ , MARGOT WALLSTRÖM  ! !   Låt dig inte manipuleras ……

2 kommentarer

  1. Stefan Rådström

    Kungen vill säkert väl, men han är knappast lämplig att lösa upp den här knepiga knuten. Att monarken sedan normalt inte bör uttala sig i politiska frågor förbjuder honom dock inte uttryckligen från att göra det:

    Kungen är numera skyldig att betala skatt och i likhet med andra svenskar har kungen och hans familj rösträtt; av hävd och som en konsekvens av den opolitiska hållningen brukar de emellertid avstå från att använda denna rätt. Det finns visserligen ingen regel om att kungen inte får uttala sig i politiska frågor, men en väletablerad och okodifierad norm inom svensk politik (Torekovskompromissen) innebär att han inte offentligt tar ställning i samhällsfrågor med partipolitisk laddning. När kungen eller drottningen (hans maka) har gjort uttalanden i samhällsfrågor har detta ofta lett till negativ kritik i media, dock utan någon större effekt på deras popularitet, enligt mätningar som har gjorts vid dessa tillfällen.

    Margot Wallström talar faktiskt inte politik i det här fallet: hon framför bara kända fakta. Och även Saudi-Arabien har förbundit sig att respektera och upprätthålla de mänskliga rättigheterna i och med att de är en av medlemmarna i FN.

    • Inga-Britt Gustavsson (inläggsförfattare)

      Det är främst inte med tanke på Kungens popularitetskurva , som jag tycker att Han ska hålla tyst i utrikesfrågor .
      Om jag har förstått det rätt , är han enbart att se som en sorts mascot , och alltså inte nån som ska torgföra sina åsikter . Eller ”, hjälpa till i kriser inom utrikespolitiken ” !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.