Är nu rentav GLAD !

Den glädjen beror på det oerhörda engagemanget i vårt land för flyktingarna från krigets Syrien .Hoppas nu bara att det håller i sig !

Dessutom är det klokare människor än jag , som har påpekat att det finns andra vägar än sjövägarna till räddningen .Till och med uppmaning till Statsminister om att skicka ner Herkulesplan för att rädda folk .

Läser dock i dag i nyheter att Danmark börjar krångla . En krånglande Statsminister . Har han inte hört om kollegan i Finland , som är beredd att upplåta sitt hem till flyktingar ?!

Man ställer sig också frågan : Vad har FN för uppgift ? På nåt sätt måste man ju få bukt med kriget som pågår i Syrien . Som driver människorna från hus och hem !

Ifråga om det känner jag ingen glädje .

Vad är det för värld vi lever i !!

3 kommentarer

  1. Bergis

    Populism” är att utan tanke på konsekvenserna utlova permanenta uppehållstillstånd åt alla som överlever resan hit, vältra över ansvaret på kommunerna vars politiker sliter sitt hår och skylla dödsfallen på meningsmotståndare. Det ger godhetsstämpel och pluspoäng i vida kretsar.

  2. Inga-Britt Gustavsson (inläggsförfattare)

    Johodu , Bergis ….. Vi har inte större trängsel i vårt land , än att det ryms fler . Dessutom är det ju så att med fler människor skapas det fler behov , alltså en större marknad för produkter och tjänster .
    Och det där med dom stackars kommunpolitikerna som sliter sitt hår !
    Har själv suttit med i den församlingen för ett antal år sen . Men jag hade vett att sluta i tid . ( Eller rättare sagt … jag orkade inte med det sätt man prioriterade på ) .
    Alltså har jag mitt hår kvar .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.