Ont kan ibland bli värre …..

I går var jag kallad till mammografiundersökning . Och som jag förstås också genomförde .

För dom , som inte vet hur sånt går till , kan jag berätta , att ibland gör det väldigt ont . Beroende på hur skicklig personen är , som genomför undersökningen .

Man får helt enkelt lägga brösten på en glasskiva , och sen pressar en annan skiva ihop bröstet så platt , som möjligt .Fyra såna hoptryckningar , två på varje bröst,från olika håll , får man tåla .

I går gjorde det ont ! Men man biter ihop och står blickstilla . För att inte riskera att det hela behöver tas om . Det sker efter löpandebandsprincipen , så när man är färdig slussas man ut till ett litet omklädningsrum , och nästa patient tas in direkt .När jag drog på kläderna hörde jag hur den nya patienten skrek !!Huvva .Då är man glad att vara färdig ….

Men , sen när jag pratade med en väninna , förstod jag att det inte var nåt att gnälla över . Hon berättade att en kompis till henne varit där för nåt år sen , när det blev strömavbrott över hela stan . Och även på sjukhuset ….. Precis när hon hade hamnat i pressen med ena bröstet !!

Det gick ju inte att rubba på maskinen . Dom kallade på en vaktmästare , som kom med en stor vev , som det sen visade sig skulle sitta längst ner på apparaten mellan patientens fötter . Hon som satt fast i skruvstädet .

På så sätt lyckades man få loss henne !!

Det var tur att jag hörde historien först efteråt . Annars hade jag kanske varit betänksam om jag skulle gå dit överhuvudtaget !!

En kommentar

  1. grandmother

    Ve och fasa vilken berättelse! Vilken panik att hamna i en sådan situation. Det gör sannerligen ont med mammografi, men så tacksam man varit varje gång man fått resultatet. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.