MELLANdag …..

I dag är det en sån där mellandag på olika sätt . Undrar egentligen varför det kallas ” mellandag ” ? Mellan skratt och gråt … Mellan frosseri ( julen ) , löften om bättring ( nyårslöften ) ,men förmodligen menas det helt enkelt vilande mellan två Firarhelger !

Själv kom jag på att det är dags att betala hyra och andra räkningar , eftersom det inte är många dar kvar , att spela på den här månaden . Jag är av den gammalmodiga sorten som betalar på postgiro .

Det innebär att det blir sparat en del gamla fakturor. I mitt fall sen ca 10 år tillbaka !

Det upptäckte jag när jag försökte trycka in dom senast betalda . Lådan gick inte igen . Alltså bestämdes en rensning . Vilket i sin tur föranledde att även andra lådor gicks igenom .

Och som vanligt när man rensar bland papper , upptäcker man sånt , som man inte trodde fanns kvar ! Garantisedel på den senast inköpta TV:n ; som visar sig vara 16 år vid det här laget !! Undrar hur länge den ska hålla ?

Men , det som kom att uppta min uppmärksamhet var en släktkrönika över min Morfar och Mormor som bodde i Vilhelmina socken . Berättad av min , sen ett antal år sen bortgångne äldste bror skrivit . Har såklart läst den tidigare . När jag fick den av honom . Min bror Edvard , var en självlärd journalist , med känsla för dramatik . Tror knappt att han hade gått i skola i 6 år ens .

Han lyckades trots det få jobb på olika tidningar i landet . Han beskriver hur vår mormor tvingades till tiggeri i början på 1900 – talet .

Ska skriva ner berättelsen vid ett annat tillfälle …..

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.