Regn , snö , blåst , helgon !

Varför heter dan ” Alla helgons dag ” ?!   Traditionen påbjuder ju besök på kyrkogårdar , tändande av ljus och ev .kransar av olika slag . Och , förstås att man tänker extra mycket på dom närstående som inte längre finns ibland oss .

Och inget fel i det . Fast , man tänker ju på dom även andra dagar ibland . Och , dessutom , det är ju tidens gång . Ingen kan leva i evighet . Om man inte förstått det , så lär man få sig en rejäl överraskning en dag .

Men , jag återkommer till det här med ” Helgon ”…… Varför dagen kallas så ?  Rent realistiskt , så kan det ju inte vara så , att alla som har dött har varit helgon under sin livstid !!   Inte ens jag , måste jag erkänna !

Ett Helgon förknippar jag med en person , som lever helt för att hjälpa andra utan egen vinning . Finns det förresten såna nuförtiden !? Nej , vill jag påstå .Dom är nog sällsyntare nu än någonsin i historien .

Annars är det mest ruskväder , som gäller här i Lidköping .

Men ,  trots det har jag varit kulturell såtillvida att jag har varit på filmstudio . Sett en film med namnet : ” Revolten ” . Se den INTE ! Mycket brutal ..Hundar som gjorde revolt .

Och sen ” Konstafton . Mer givande för ro i själen .

Ha en bra helg !

2 kommentarer

  1. grandmother

    Helgon eller inte helgon, jag tycker det är så vackert när man går till kyrkogården och ser alla tända ljus skimra i mörkret. I år snöade det dock så mycket att ljusen doldes av snön. Kram

    • Inga-Britt Gustavsson (inläggsförfattare)

      Här var det både regn och snö och blåst .Så min ljuständning fick ske på ljusan dag . Idag är set vitt på marken , och väldigt halt , så jag tillbringar dan inomhus .
      Kram !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.