Afganistanflyktingar

Just hemkommen från en ljusmanifestation till förmån för ungdomar , som flytt från krig i Afganistan . Vi har en hel del såna ungdomar här i Lidköping .

Är själv god man för en flicka , som kom därifrån . I går fyllde hon sexton år . Hon har inte haft nån kontakt med sin familj sen hon kom .

Min sons familj har sen ett år tillbaka en pojke boende hos sig . Han fyller arton år i december och efter det vet ingen vad som ska hända med honom .

Hur kan regeringen ingå nåt slags avtal med det landets president , om att skicka hem ungdomarna  ! Och hur kan den Presidenten garantera att dom kommer att vara trygga där !

Man hör ju dagligen rapporter om bomber där människor blir dödade .

Oron och uppgivenheten är stor bland dessa ungdomar . Helt förståeligt !!

Om det här fullföljs kommer vi i all framtid att få skämmas över vår brist på empati och mänskligt ansvar !

 

DSCN1568

3 kommentarer

  1. Bergis

    Jag tror du har dålig självkänsla. Det kompenserar du med att visa dig god på bloggen. Men Sverige har inte råd att ta emot alla dem som känner sig otrygga i hela världen. Det måste du förstå också. Du kan visa dig god på annat sätt. Mitt förslag är att du skänker av din ”egna” pengar till någon hjälporganisation istället för att visa dig god på skattebetalarnas bekostnad. Du är inte en bättre människa bara för att du står på torget och kräver att Sverige ska försörja en drös afghaner som inte har rätt att vara här. Det handlar inte om empati. Det handlar om ren och skär egoism från din sida.

  2. Bergis

    En sak till. När du stod där på torget och krävde att skattebetalarna ska betala för alla Afghanistans ankarbarn. Har du läst det här?

    ”På alla de orter där stadsmissionerna är verksamma möter vi människor som lever i stor social och ekonomisk utsatthet och utanförskap. Vi möter ensamstående mammor med barn, äldre som inte får pensionen att räcka till, människor i missbruk och psykisk ohälsa. Det som alla har gemensamt är att de inte får sina sociala rättigheter tillgodosedda.”

    http://www.svd.se/kartlaggning-fler-svenskar-lever-i-absolut-fattigdom/om/debatt

    Förstörde jag din dag nu Inga-Britt?

    • Inga-Britt Gustavsson (inläggsförfattare)

      Nej , Bergis . Du förstörde inte min dag Bergis ….. Jag har sedan tidigare förstått att du hör till Sverigedemokraternas starkaste försvarare. Och hänvisar till deras propaganda .
      Du kunde ställa skatteflyktingar istället mot människor , som flyr från krig .
      Det vore mer relevant !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.