Olika faller ödets lotter……

Alla helgons helg …..

Var för några timmar sen på kyrkogården och tände ljus för några försvunna nära och kära . Tycker det är lugnare att gå i dag i stället för i morgon , när det är knökafullt med folk . Det är för min del minneslunden , som gäller . Man minns lika bra i kväll , som nästa dag . Och förresten alla dar …..

Blev skjutsad av ett barnbarn , som senare ikväll skulle på en halloweenfest . En företeelse , som jag inte har någon som helst relation till . Men , dagens ungdom får ju såklart roa sig med det om dom vill . Mig stör det inte .

Men , började tänka på min skyddsling från Afganistan , som jag tidigare idag var ute och bjöd på lunch , för att fira hennes tillfälliga uppehållstillstånd . När vi satt och åt började hon prata om hur fantastiskt det är i Sverige …….

Att vi här har lagar , som gäller ALLA …..Oavsett hudfärg , var man kommer ifrån , och man får tycka vad man vill . Bara man inte kränker någon annan människa . Och hon har ändå bara varit i Sverige i två år och är bara 17 år . ( Fast enligt migrationsverket nu 18 år )

Trots att hon är lite rädd för pojkar från Afganistan , som det finns många av här nu kunde hon försvara dom och förklara varför dom kommit hit  . Som väl många har läst om kommer många från Iran , men dom skickas tillbaka till Afganistan , som är deras födelseland .

Hon förklarade att dom först flytt till Iran . Men där tvingas dom till att bli barnsoldater , som ska skickas till Syrien för att strida för IS . Hennes eget flyende skedde genom Iran .Där blev dom bespottade , som en andra klassens människor . Samma lagar som gäller för Iranier gällde inte för människor från Afganistan .

Efter Turkiet var det endast Sverige , som gällde . Det mest demokratiska landet , som gällde ……

Vid det laget ville jag skrika och sparka i väggarna !!!

Vid tanken på att vi tvångsdeporterar tillbaka unga pojkar till …. vadå ?   Jag tror att vi helt enkelt gör dom till terrorister !!

Må alla helgon SKRIKA OCH SPARKA I VÄGGARNA !!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.