Auktionshysteri…..

Idag har jag varit hos min sonhustru och hjälpt henne att göra i ordning på grejer , som dom inte använder och , som därför borde platsa på auktion ….

Trodde jag ….. Vi hade en släpkärra fullpackad . Då säger han som har auktionsfirman … ” Men det här är ju mest loppisgrejer ! ” !

Vi har här i Lidköping en bra Auktionsfirma . Skogberg , heter den .  Finns även på nätet . Har själv sålt en del Rörstrandsprylar , som jag inte ville ha kvar . Med bra resultat .

Nu var han som tur var lite kompis med min sonhustru och därför fick vi lämna det mesta . Utom sånt , som han sa inte går alls . Han har förstås konkurrens från såna som Ikea , som säljer grejer billigare , än vad han får ut .

Så det fick också bli en färd till tippen ….

Det får mig att fundera på vilket överflödssamhälle vi lever i …….

Folk köper hela tiden grejor för att det är billigt …..just då ! Antingen dom behöver dom eller inte …… Det kan vara bra att ha !

Vi måste ändra vårt köpbeteende !!

När man ser barn i Nicaragua , eller var det nu kan vara , gå i sophögarna och riva bland sånt som kommer från våra länder , då skapar det mardrömmar . Vi kan inte förbruka jordens resurser ostraffade !

Köpstopp … för sånt vi inte behöver !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.