Fortsatt firande

I söndagskväll drabbades jag av dåligt samvete för att jag inte ställt upp mer och hjälp till vid firandet av 94-åringen . En tillrest släkting från Uppsala och en annan bekant här stod för fiolerna .

Alltså åkte jag dit till äldreboendet idag vid lunchtid för att erbjuda min hjälp . Tänkte ibland att jag kanske bara ses som en inkräktare .

Men , det visade sig genast inte vara fallet ….. Jag togs emot med öppna armar …. Inte minst av själva födelsedagsbarnet . Hon fyllde ju idag  ! Dom andra två hjälpredorna hade just fått en utskällning för att dom kom alldeles för sent …. 3 minuter ! Efter deras egen utsago ! Saken var den att det väntades släktingar från Trollhättan , som skulle anlända om en halvtimme . Och Gerd , 94-åringen , anser att det ska vara färdigt i tid !

Och när jag klev in , kom hon av sig och fick då annat att tänka på….. Bland annat av att påpeka vilken fin jumper hon fått av oss och som hon hade på sig .

” Sätt dig här nu och prata ”, sa hon …. Men ,jag tänkte jag skulle hjälpa till , sa jag . Nej , det kan dom göra , tyckte hon !

Där ser man vad ett oväntat avbrott kan betyda …..

Släktingarna , 3 personer anlände , och vi åt smörgås och hade det allmänt trevligt . Som ofta sker när det är panchos , som träffas blir det prat om vilken tid dom går upp på morgonen …… Då blir jag väldigt tystlåten …. Jag är väldigt trött på morgonen , och har jag ingen tid att passa , så kan jag ligga länge . 9 , halv tio , tycker jag är en lämplig tid att gå upp .

Har aldrig förstått varför det ses som något heligt det där med att gå upp tidigt på morgonen .

Tycker att kvällarna är roligare .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.