Aria's Blog

Kaptenen Marvel är redan en av de mest framgångsrika kvinnliga filmerna någonsin

2

Kapten Marvel, Marvel Studios första kvinnliga ledande superhjältefilm med stjärnprinsess Brie Larson, har blivit den sjätte största globala debuten hela tiden, vilket gör den till den största globala boxarkruten för en kvinnlig frontfilm. Produktionen av Disney / Marvel Studios ökade på 117 miljoner pund på hemmaplan och 349 miljoner pund globalt under öppningshelgen, enligt Hollywood Reporter.

Bokboksanpassningen tar över Beauty and the Beasts debut på 308 miljoner pund och 79 miljoner pund sterling av DC Wonder Woman i 2017. Men de historiska utmärkelserna slutar inte där. Filmen är också den mest framgångsrika egenskapen att styras eller medregistreras av en kvinna, eftersom den är hjälmad av Anna Boden och Ryan Fleck. Dessutom är det den näst största världspremiären för någon superherofilm, bakom endast Avengers: Infinity War, som uppgick till £ 491 miljoner. Den enda filmen med en kvinnlig ledare som har upplevt mer framgång var Star Wars: The Force Awakens, som uppgick till 406 miljoner pund i sin öppningshelg 2015.

Kapten Marvel bygger på karaktären Carol Danvers (spelad av Larson), som nu anses vara en av franchisens mest framgångsrika karaktärer på grund av filmens senaste anseende. ”Marvel Studios visar återigen att historier kombinerar olika perspektiv och olika upplevelser gör bra filmer som spelar för alla. Människor längtar efter representation, säger Disney-distributionschefen Cathleen Taff. ”Högre, vidare, snabbare, bebis.”

För att markera ögonblicket, överraskade Larson en mängd fans genom att visa sig på olika skärningar i New Jersey under helgen. Enligt fläktarna serverade hon popcorn och drycker när hon hälsade dem innan filmen började.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.