Följ mig vidare – på min gamla blogg

Av , , 2 kommentarer 5

Nu när valrörelsen och valet är över gör jag ”comeback” på min gamla blogg. 
Följ mig gärna där!

2 kommentarer

Stort tack till alla (v)äljare

Av , , 1 kommentar 9

Stort tack till alla Västerbottningar som stöttat oss i Vänsterpartiet detta val! Vi gick fortsatt framåt, från 9,98% till 11,00% av rösterna, och är tredje största partiet i Västerbottens län. Nu fortsätter mitt och Vänsterpartiets arbete för att förbättra livet för vanligt folk med arbete åt alla, jämställda löner och schyssta villkor på jobbet.

valres

Riksdagsmandaten har inte fördelats färdigt i detalj ännu, men troligtvis räckte detta inte för att Vänsterpartiet ska ta ännu ett av Västerbottens nio riksdagsmandat denna gång. Men vi är fortsatt Västerbottens tredje största parti, nu bara två enstaka procent bakom Moderaterna – vilket ändå får sägas känns tryggt och lovande inför framtiden.

UPPDATERING (18/9)
Ett extra varmt tack vill jag rikta till alla Västerbottningar som valt att ge mig sina personröster. Tog mig tid att gå in på valmyndigheten och titta på sluträkningen idag, och det känns roligt och hedrande att jag fick ett par hundra personkryss. Tusen tack för förtroendet!

1 kommentar

Därför Vänsterpartiet

Av , , 3 kommentarer 11

Jag tycker man ska rösta på Vänsterpartiet för att vi står för rättvisa och jämställdhet. I snart hundra år har vi kämpat för att förbättra livet för vanligt folk. I kommuner och landsting där vi är med och styr så inför vi ungdomsjobb, gratis p-piller och bättre arbetsvillkor för de som jobbar i äldrevården och hemtjänsten.

Men det finns frågor där många har haft lång tid på sig att göra mycket, men där inget ännu har blivit gjort. Att vi ännu inte har jämställda löner i det här landet är en sådan fråga. En annan är att det behövs fler händer i välfärden och fler bostäder. Därför behövs det nya krafter i regeringen – nu är det dags att vi i Vänsterpartiet tar plats där.

Vi vågar vara vänster även efter valdagen och är inte till salu. Med din röst har du chansen att rösta så fler människor får ett jobb på schyssta villkor med en ordentlig lön, göra så vi äntligen kan få jämställda löner i det här landet och se till så varje skattekrona vi betalar till välfärden stannar där.

Ta den chansen. Rösta på Vänsterpartiet.

jag, jonas och tamara

3 kommentarer

Kampanja på valdagen? Näpp!

Av , , Bli först att kommentera 4

Idag är sista dagen innan valdagen. Den har jag spenderat i Vännäs – min tjej kommer därifrån, och många av mina arbetskompisar bor där så det kändes naturligt att spendera sista dagen innan valet där. Stort tack till Vänsterpartiet Vännäs!

10666145_625350877586569_1249478168_n

Jag vet att vissa brukar kampanja även på själva valdagen, men det kommer inte jag att göra. Om jag inte missminner mig så ska denna ovana påbörjats av Moderaterna i valet 2006 och det är något jag ogillar starkt. Själva valdagen är en högtidlig dag – en av få dagar i politiken då 5 kassörskor är fler än 4 direktörer. Den dagen ägnar jag åt att dela valsedlar på Carlshem, där jag växte upp. Och naturligtvis ska jag gå och rösta själv också!

Bli först att kommentera

Välkommen till min blogg

Av , , 2 kommentarer 1

Arijan Kan heter jag. Jag är 21 år gammal, född i Östersund och uppväxt i Umeå. Idag bor jag på Ålidhem i Umeå och jobbar som tågvärd.

Nu kandiderar jag till riksdagen för Vänsterpartiet. 

Från och med nu kommer jag blogga här – och de åsikter som framförs här är mina egna. Välkommen till min blogg! PS. Vissa har också uppmuntrat mig att slå fast en kommentarspolicy på den här bloggen – jag tänkte hålla det enkelt: jag uppskattar alla kommentarer, både bifall och (saklig) kritik. :-)

2 kommentarer