Åsa Nyberg (C)

Bloggar om Politik, landsbygden och livet i stort.

S drar fram likt tornados på landsbygden!

Det känns smickrande att ett procentuellt betydligt större parti ser ett betydligt procentuellt sett mindre parti som det parti att ta kampen mot. Löfven har startat sin ”Mosa Annie”-kampanj.Fast att vara ett ”stort” parti handlar inte alltid om procent och siffror. Ett stort parti är ett parti som tror på öppenheten, som värnar om människan och dess förmåga att själv göra sina val i livet, som tycker att alla oavsett bostadsort ska ha rätt till en god samhällsservice så som skola, sjukvård, mataffär, bredband, arbetstillfällen, infrastruktur mm, som inte slår undan benen på jobbskaparna, som vill underlätta för ungdomar att ta sig in på arbetsmarknaden och som inte straffar de med långa avstånd.

Löfven har många stugor, bondgårdar, byskolor, gårdsbutiker, enskilda vägar och Dorotea-uppror att besöka innan han skapar sin landsbygdspolitik. Innan han är färdig kommer han att upptäcka att den politik som landsbygden behöver redan bedrivs sedan lång tid tillbaka av ett regeringsparti. Landsbygden behöver inte nedlagda byskolor, borttagna akutsjukvårdsplatser, ambulanser som säljs på blocket, stängda bensinmackar, extra skatt på diesel och tunga fordon och bortglömda bönder.

S drar fram likt tornados på landsbygden och tar med sig allt i sin framfart!

Vi är många i Centerleden som kavlat upp ärmarna och gett oss ut på åkern beredda att möta motståndarna. Vi är beredda att ta striden och försvara landsbygden och dess intressen, såsom vi alltid gjort.

För att Löfven ska ha ett uns chans att vinna det här slaget är det nog dags att kavla upp ärmarna, sätta på sig blå overallen, lantmännen kepsen, storsövlarna, fatta grepen och bege sig ut på dynghögen och börja skotta!

En kommentar

  1. Viveka

    Noterat på nätet
    ”Det finns ingen anledning för Stefan Löfven och Socialdemokraterna att lägga något fokus på att ta tillräckligt med väljare från Centerpartiet att de åker ur riksdagen. Det arbetet gör Annie Lööf och Michael Arthursson så bra på egen hand. För att citera Stefan Löfvens pressekreterare Erik Nises:
    ”vi har inga hemliga planer för motståndarpartier som har lägre procentandel än en mellanöl.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>