Åsa Nyberg (C)

Bloggar om Politik, landsbygden och livet i stort.

Från dörr till dörr!

Idag har en varm rörelse gått genom våra byar, Håknäs, Rundvik. Lögdeå, Gräsmyr och även Nordmalings samhälle. ca 70 personer har gått från dörr till dörr. Klockan 12.00 samlades vi vid våra respektive skolor, delade upp våra byar i olika områden gick från dörr till dörr samlade in över 1200 namnunderskrifter på två timmar! Tänk så många fler det blivit om vi haft lite mer tid på oss.Det är helt klart en fråga som engagerar. Det innebär att ca 23% av de röstberättigade i kommunen skrivit under för en folkomröstning. En folkomröstning för en levande landsbygd i Nordmalings kommun, där bevarandet av våra fyra byskolor står i fokus.För vad kostar det egentligen att lägga ner våra fina byskolor, vad blir summan på sista raden i kommunen om man avvecklar landsbygden?

Jag är rörd över det engagemang alla visat, ni som knackat dörr och ni som skrivit på är alla små hjältar som värnar om landsbygden och våra barn.

Sedan måste jag bara få svara Ulla-Maj Andersson (S) på dagens blogg. Att ha sidor på sociala medier där man är en grupp som har gemensamma intressen är fullt lagligt. Att ordna fredliga demonstrationer, namninsamlingar eller skriva på sin blogg att man aldrig ger upp, att man vill kämpa för det man tror på, det är DEMOKRATI Ulla -Maj!

Att gå från det till det som hänt BU-nämndens ordförande, där emellan är steget långt, mycket långt Att ens sätta det i samma sammanhang är väl magstarkt. Precis som ni i majoriteten tror på en skolnedläggning, så tror vi i Centerpartiet på en levande landsbygd där våra byskolor spelar en avgörande roll!

Tusen tack alla för att ni gjort min dag helt fantastisk, över all förväntan!

En kommentar

  1. Marie

    Håller med Åsa! Är otroligt tacksam och glad över allt engagemang som ni har visat i denna fråga! Och att ni lyckats engagera människor i hela kommunens byar samt Nordmalings samhälle är stort! Och att Ulla-Maj håller på och leker i sandlådan är skamligt! Jättebra kämpat, nu håller vi tummar och tår!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>