Åsa Nyberg (C)

Bloggar om Politik, landsbygden och livet i stort.

Äkta engagemang!

Jag har ordnat demonstration som jag betalat ur egen ficka, ordnat namninsamlingar, knackat dörr oändliga timmar, besökt föräldrar, ordnat möten mm. Mitt engagemang för byskolorna i Nordmaling har kommit från mitt hjärta som bultar lite extra för landsbygden. Jag gjorde allt som stod i min makt för skolorna i Rundvik, Lögdeå och Håknäs. Tyvärr, räckte det inte hela vägen och det är jag uppriktigt ledsen över.

Som ordförande för föräldrarådet på Gräsmyr skola fortsätter mitt engagemang för skolan där. Har nyss lagt ut över 1600 kr ur egen börs och handskrivit 140 st adresser till ett utskick till alla föräldrar i upptagnings området. Allt för att försöka hitta bra lösningar så att vi får ha skolan kvar här i Gräsmyr.

Jag är uppriktigt ledsen över de nedlagda skolorna, men tror inte heller att vi kan bolla barn fram och tillbaka. Barnen behöver lugn och ro. Jag och det parti jag företräder kommer att stödja friskoleinitiativ. Med en friskola blir det en lugnare tillvaro för både barn, föräldrar och lärare då man slipper leva under nedläggningshot.

De nedlagda byskolorna i Nordmaling är nedlagda av sittande majoritet i kommunen. De valde trots det längsta demonstrationståget i Nordmalingshistoria, namninsamlingar mm att inte lyssna på medborgarna och snabbt drog de undan mattan för familjerna i de berörda byarna.

Jag är beredd att fortsätta jobba praktiskt, våga ta ställning, lyssna och jobba med mina väljare som gett mig ett förtroende som jag måste förvalta med deras intressen i fokus.

Jag tycker att vi politiker ska lyssna på och ta tillvara medborgarnas intressen och ha ett tydligt landsbygdsperspektiv innan vi fattar beslut.

 

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>