Åsa Nyberg (C)

Bloggar om Politik, landsbygden och livet i stort.

Gör inte slut med RUT!

I måndagskväll anordnade Centerkvinnorna i Västerbotten en mysig kväll om kvinnligt företagande och deras väg dit på Café station med snittar och bubbel, mycket trevligt och givande. De tre kvinnliga företagarna var Elin Palm Söderlund ägare av Nail Design School, Kristina Johansson Hälje Gård och Piia Okenhaut från Piia´s Städ. Även Matilda Henningsson från Svenkt Näringsliv och Gunilla Hjelm förbundsordförande för Centerkvinnorna deltog.

Elin började på ett engagerat sätt berätta om hur vägen till egenföretagare var allt annat än enkel. 2006 kom hon igång efter att blivit ifrågasatt av bla försäkringskassan som hellre ville förtidspensionera en ung kvinna under 30 än stödja henne i hennes företagarplaner för hon var ju sjukskriven. Idag driver hon framgångsrikt sitt företag och tillsammans med sina anställda har de ca 50 kunder om dagen. Fantastiskt!

Kristina från Hälje gård berättade om hur hon och maken köpte en gård och började drömma om livet på landet. Häljegård bedriver många olika verksamheter på sin gård, väl värt ett besök. Från början varvade hon heltidsanställning som Undersköterska med sitt nya företagar liv. Minskade succesivt sin anställningsgrad och tillslut vågade hon ta steget att släppa sin anställning och satsa på företagar livet. Det beskriver hon så här ”Fattar ni den fantastiska känslan när man började leva det riktiga livet”

Piia från Piia´s städ berättade om hur hon som arbetslös, tyckte att det var trist och tråkigt med arbetsförmedlingen, söka jobb och arbetsmarknadsåtgärder. Hon tröttande på detta och gjorde något åt saken. – Det är roligare att skapa jobb än att söka dem, förklarade Piia. Idag bedriver hon Piia´s Städ med fyra heltidsanställda. De flesta av hennes kunder är barnfamiljer, men hon har börjat rikta in sig lite på företag för hon är orolig över vad som kommer hända med hennes företag om det blir en rödgrön regering och RUT avdraget försvinner. I bästa fall behöver hon bara säga upp personal och i värsta fall måste hon avveckla sitt företag och gå tillbaka till en arbetslöshet. Fast det är klart då kan ju hon och hennes anställda inom 90 dagar få ett bidrags jobb av Stefan Löven.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>