Åsa Nyberg (C)

Bloggar om Politik, landsbygden och livet i stort.

Centerpartiet vill ha en skola nära dig!

Centerpartiet tycker det är otroligt viktigt att utbildning ska finnas nära barnen. Det är inte rimligt att barn ska spendera timtal i buss varje dag för att man ska ta sig till och från skolan. Detta ger landsbygdens barn extra långa arbetsdagar. Därför så måste vi satsa på de mindre skolorna så utbildning finns närmare barnen.
Centerpartiet vill att alla barn får en bra utbildning av hög kvalitet och en skola där barnen känner sig trygga och sedda. Först när barnen är trygga och sedda har de förutsättningar att faktiskt lära sig något i skolan.

Den senaste tiden har vi tyvärr kunnat se hur kommuner har blivit alltför ivriga att lägga ner skolor på den svenska landsbygden. Det har tyvärr gjorts med en sådan hast att det inte funnits en chans för föräldrar eller personal att kunna ta över och driva verksamheten vidare som friskola.
Därför vill nu Centerpartiet tillsätta en utredning som ska få till uppgift att se över hur vi kan förenkla för föräldrar eller personal att kunna ta över en byskola ifall kommunen väljer att dra sig ur. Kan vi se till att dessa elever kan gå kvar och inte behöver flytta så är det en trygghet inte minst för barnen.
Utredaren ska framförallt se över så att kommunernas allt snabbare beslut om nedläggning inte ska vara ett hinder för föräldrar och personal att ta över skolans verksamhet. Finns det en vilja och engagemang hos föräldrar och personal att ta över så ska samhället uppmuntra detta, inte motarbeta det.

Med Centerpartiet vid rodret i Nordmaling eller i Vännäs och i andra kommuner så hade inte de små skolorna på vår landsbygd idag stått tomma och det hade framförallt inte skett med en sådan fart.
En röst på mig och Centerpartiet är en röst för en levande landsbygd.
Vi ser våra barn i hela landet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>