50 nyanser av livet som pensionär

Burj Al Arab ännu lyxigare

Burj Al Arab slår snart ett rekord till. En ny uteplats, som är 10 000 kvadratmeter stor och sträcker sig 100 meter ut i havet, har tillverkats i Finland och är just nu på väg till Dubai. Hotellet Burj Al Arab kommer inom kort att ha en helt ny uteplats i form av ett enormt däck. Skapelsen, som kallas ”Det norra däcket” är tillverkad i Finland, skriver Luxury Launches.

”Det här är första gången som en skapelse av det här slaget och storleken har byggts i ett land och sedan transporterats till ett annat för att sättas ihop. Vi tänjer verkligen på innovationsgränserna och visar att vi har bestämt oss för att positionera Dubai som en av de mest spännande destinationerna i världen. Vi ser till att Burj Al Arab Jumeirah är den bästa leverantören av lyxupplevelser”, säger Robert Swade, Jumeirah Group’s operativa chef, till Luxury Launches.

På däck kommer gästerna att ha tillgång till 32 strandhytter och 400 solstolar vid en sötvattenpool på 621 kvadratmeter och en saltvattenpool på 828 kvadratmeter. ”Det norra däcket” förväntas vara helt klart i maj. Smakar det så lär det också kosta. Förhoppningsvis kommer de att sälja ’dagpass’ till däcket. Om man måste bo på hotellet för att få tillgång till den nya skapelsen kostar den billigaste suiten ca 25 000 kronor per dygn. Hotellet har inga rum utan bara suiter. Den billigaste är en 2-rumssuite med egen butler och senaste teknologin. För den kostnaden skulle jag hålla mig vaken och njuta (?) hela dygnet. Vem har råda att sova för det priset?

Både på golfbanan och hotellen här är det färre gäster i vinter. Jag gissar att det är det politiska läget runt omkring tillsammans med det höga kostnadsläget här som gör att turister från Europa börjar tveka att åka hit. Vinterklimatet här är överlägset det mesta men konkurrensen om turister är idag rätt hård. Man bör som bekant akta sig för att skära av den hand som föder en, men den tanken verkar ännu inte ha slagit dem som styr här.

Apropå klimat har temperaturen under några dagar varit lägre, speciellt nattetid. Vid 8-tiden på morgonen har det varit ’bara’ 14-15 plusgrader. Redan vid 9-tiden har det dock varit en bit över 20. Jag slutar aldrig att glädjas över att jag kan gå bararmad och barbent hela vintern här. För mig som vuxit upp och levt med kalla, snöiga vintrar är det ett privilegium att få leva i sol och värme under hela vinterhalvåret. Jag saknar varken skidor eller snö, kyla eller halka. Däremot kan jag sakna de härliga vårdagarna när solen smälter de sista snöresterna och snödropparna tittar fram.

Jag läser idag i Gulf News att en kampanj ska inledas för att göra föräldrar medvetna om hur IS/Daesh med hjälp av dolda budskap i populära dataspel försöker påverka barn och ungdomar. Myndigheterna vill genom kampanjen få föräldrar och vuxna att förstå att de måste vara vaksamma över vad deras barn och ungdomar gör på nätet. Känns detta igen?  Här är det förstås lättare att stoppa oönskade sajter och spel eftersom de censureras bort av myndigheterna. Men allt eftersom IS breder ut sig kan man inte vara nog vaksam, här liksom hemma.

Nu lanserar också Dubais kronprins en kampanj med namnet ”Mitt samhälle – en stad för alla”. Syftet är att belysa de förmågor människor med funktionshinder har och att förvandla Dubai till en inkluderande och ’handikappvänlig’ stad till 2020. Man vill också göra invånarna medvetna om deras rätt att leva ett normalt liv i ett inkluderande och integrerat samhälle. Ett annat syfte är att utveckla bra lösningar på de utmaningar och problem som människor med funktionshinder ställs inför i Dubai. Med dagens globala kommunikationer på olika plan hoppas jag att alla framsteg kan spridas över hela världen för att ge alla med funktionshinder en lättare vardag och ett bättre liv.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.