Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Att leva en lögn

Frihet, jämlikhet och solidaritet! Denna klassiska paroll för Socialdemokratin har vi säkert alla hört, men vad innebär då detta? Här nedan presenterar jag ett par korta lydelser som kommer direkt från deras eget utbildningsmaterial. Efter att ha läst igenom utbildningsmaterialet så gissar jag att vissa Umeåpolitiker antingen inte gått kursen eller också har de nog blivit kuggade…

  • ”För socialdemokratin är det viktigt att hävda den svagare partens rätt att utöva sin frihet. Vi vill värna den som har svårast att göra sig gällande på egen hand”
  • Jämlikhet innebär att vi erkänner varandras rätt av vara olika, men lika mycket värda. Jämlikhet kombineras med friheten att hävda sin uppfattning, ha sin livsstil och forma sitt liv efter egna önskemål.”
  • ”Solidaritet för oss socialdemokrater handlar om ansvar och medkänsla. Ett ansvar att agera på den medkänsla vi känner för andra människor. Men solidaritet är inte självuppoffring. Det är ett ömsesidigt förtroende mellan människor, ett förtroende som vi alla dessutom tjänar på.”
  • ”Det är också helt centralt att vi känner solidaritet med de människor som ska leva här i framtiden. Barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Vilken framtid de ska gå till mötes bestämmer vi som lever i dag. Hur skulle du vilja att vi agerade om situationen var den omvända?”

Jag är inte helt säker på att Hans Lindbergs första maj-tal är helt i enlighet med den sanna socialdemokratiska andan men jag kanske missat något väsentligt i utbildningsmaterialet, vad vet jag…

 

IMG_1158