Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Hoppsan så tokigt det kan bli…

Grava fel i underlagen konstaterade

Vi har ju fått lära oss av våra förtroendevalda att vissa underlag inte behövs för att få en komplett bild kring effekterna av en skolnedläggning. Busskostnader och övriga kostnader för skolskjuts behövs det definitivt inte några siffror på och vad en avyttring/rivning av en befintlig skola kommer att kosta är inte heller intressant i sammanhanget. Faktiska kostnader för gjorda reparationer och underhåll av befintlig skola tas inte heller med i jämförelsen. För skulle allt detta lyftas fram skulle inte det ”förbeställda” beslutet kunna rättfärdigas med tomt prat om stora ekonomiska besparingar.

Men sanningen är inte intressant när man som Sossarna, i det här fallet har en dold agenda! Att varken barn, lärare, föräldrar eller övriga berörda på orterna fått vara delaktiga i processen verkar inte heller vara ett problem för de styrande politikerna, tack och lov att det finns rätt många förnuftiga politiker som inser detta problem. Vilka konsekvenser ett beslut har i ett helhetsperspektiv för hela Umeå är också en fullständigt ovidkommande detalj för några av Umeås makthavare. Vi börjar vara ganska många, både politiker och medborgare, som påtalat att det nog ändå är ganska relevanta uppgifter att att ha med sig in i en såpass viktig beslutsprocess, men tyvärr har vi talat för döva öron.

Hans och Moa har benhårt hållit fast vid ståndpunkten att beslutsunderlagen är fullt tillräckliga, vilket i sig är anmärkningsvärt med tanke allt som de medvetet struntat i att väga in i beslutet. Med tanke på att de begränsade underlag som faktiskt tagits fram nu dessutom visat sig innehålla en rad felaktigheter gör ju att man så smått börjar fundera kring tingens ordning! Var går egentligen gränsen för vissa politikers dumhet och prestige? Finns det överhuvudtaget någon gräns?

Så hur mycket felaktigheter i befintliga underlag tolererar egentligen dessa politiker innan de kryper till korset och medger att det kanske krävs en översyn av en fråga som så uppenbart har beslutats utifrån såväl bristfälliga som felaktiga underlag. Hänger man som politiker upp hela sitt beslut på ett evinnerligt tjatande om att underlagen varit tillräckliga och korrekta så borde de väl åtminstone av ren självbevarelsedrift i den uppkomna situationen kunna klämma ur sig ett:

Nämen hoppsan så tokigt det kan bli! Vi har visst ”råkat” fatta beslut utifrån helt felaktiga underlag. Hur kan det här ha gått till? Klart som sjutton att vi måste kika på det här ett varv till! Vi ber sååå mycket om ursäkt…

 

Mer om felaktigheterna kan ni läsa här: Grava fel i underlagen konstaterade

Håll er uppdaterade kring detta och mycket annat på: skolfragan.se

En kommentar

  1. Pingback: 1communism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.