Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Politiker uttalar sig i skolfrågan

En av Umeås mest erfarna och respekterade politiker har idag uttalat sig i skolfrågan!

Igår uttalade sig Veronica Kerr (KD) gällande det senaste i raden av märkliga beslut som rör Bullmarks skola. Det borde fungera som en ögonöppnare för väldigt många att de partier som helhjärtat kämpar för landsbygden och dess skolor är kritiska mot det beslut som nu har fattats. Att dessa partier är långt ifrån nöjda med det aktuella beslutet samt hur denna fråga har misskötts är tveklöst ett kvitto på att det inte står rätt till här!

Glädjande nog så har nu ytterligare en av Umeås tongivande politiker uttalat sig angående det senaste beslutet. Innan vi hör vad han har att säga så friskar vi upp minnet litegrand genom att titta på det aktuella beslutet ännu en gång:

”Att elever i åk 4-6 inom Bullmarks skolas upptagningsområde går kvar i nuvarande Bullmarks skola, dvs efter 2018. Detta under förutsättning att behörig och legitimerad personal fortsatt finns att tillgå och att större investeringar i lokalerna inte krävs.”

Daniel Kallos uttalande gällande den minst sagt suspekta hanteringen av skolfrågan lyder som följer:

”I maj månad gav presidiet (s+m) förvaltningen i uppdrag att göra en fördjupad utredning av den befinliga skolan. Trots att hela frågan var aktuell underrättades inte nämnden om detta uppdrag. Vid sammanträdet med arbetsutskottet den 10:e juni sades inte ett ord. När (v), (c) och (kd) på mötet den 23/6 ställde frågor om den gjorda utredningen och begärde att få se den fick vi besked om att det inte fanns något skriftligt material utöver den korta tjänsteskrivelse nämnden fått två dagar före sammanträdet. En skrivelse som inte innehöll något annat än ett påstående att den gamla skolan gick att använda. Varför liberaler och miljöpartister fått information om ärendet före (v), (c) och (kd) och t.om. tillsammans med (m) och (s) kunnat gå ut med ett gemensamt pressmeddelande gavs det inte heller någon rimlig förklaring till. Kort sagt: Bakom ryggen på de tre partier som konsekvent agerat för skolan i Bullmark går man vidare med ett ärende med hjälp av nämndens förvaltning och utan möjlighet till insyn och påverkan från oss. Lika allvarligt är att frågan om Botsmark inte alls nämns. Först när (v) vid sammanträdet ställde frågor om den akuta lärarbristen aktualiserades frågan. (v) yrkade då på att en dialog på nytt skulle tas upp med de boende och att förvaltningen skulle uppdras ge ett aktivt stöd vid försöken att rekrytera ny lärare. Men här fick (v) inget stöd. Någon fortsatt dialog om Botsmark är tydligen inte önskvärd. Det finns all anledning att återkomma till alla fortfarande obesvarade frågor.”

Jag är precis som Daniel Kallos helt övertygad om att det finns anledning att återkomma till alla de obesvarade frågorna i detta ärende! Antalet frågetecken ökar dessutom hela tiden, så min övertygelse är att skolfrågan kommer att leva vidare länge än…

En kommentar

  1. Jonas E

    Det är egentligen märkligt – speciellt i Botsmark, där politikerna har först motiverat detta som ett rent ekonomiskt beslut, nu när vi sen visat att detta argument inte håller alls så vill dom inte prata mer överhuvudtaget om detta, utan total tystnad kring Botsmark är det som gäller tydligen !.
    Bullmark fick en kortsiktig halvmesyr och det vill dom att vi räkna som seger, men faktum kvarstår – den stora vilja och framtids tro som Sävar kommundelsnämnd faktiskt visade för våra skolor, är nu ersatt av centraliseringstänk och total ignorans för alla behov utanför centralorten, detta trots att det sades att ”så inte skulle ske” när dom tog bort kommundelsnämnden !!.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.