Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Lagt kort ligger Hans…

Politikerna måste nu krypa till korset och ta sitt ansvar!

För några dagar sedan skrev jag ett inlägg, Brott mot kommunallagen?, här lyfte jag frågan om det eventuellt var så att det pågår ett brott mot kommunallagen i och med den aktuella hantering av skolan i Bullmark. Hur som helst så konstaterade jag att det redan fanns ett kommunfullmäktigebeslut och pengar avsatta enligt den ursprungliga planen om en F-6 skola. Beslutet fattades dessutom ca. en månad innan För- och grundskolenämndens första katastrofbeslut. Utifrån det jag kunde utläsa i kommunallagen så tolkade jag situationen som så att det enda politikerna kan göra är att förskjuta den redan beslutade investeringen i tid. Andra beslut som går stick i stäv med det redan fattade beslutet skall inte vara tillåtna. Med andra ord F-6 skolan ska byggas, allt annat är fel.

I det senaste protokollet från kommunfullmäktige finns förutom en massa annat roligt även nedanstående ytterst intressanta passage som beskriver hanteringen av ärenden där investeringen redan finns i den fastställda investeringsbudgeten. Glädjande nog så bekräftar faktiskt detta den tolkning jag gjorde utifrån kommunallagen! Även politiker från partier som stödjer oss i denna fråga bekräftar denna tolkning.

Följande står att läsa i protokollet:

Skärmavbild 2016-06-30 kl. 22.39.14 Skärmavbild 2016-06-30 kl. 22.39.51

Så alltså, de poster gällande Bullmark som finns i den fastställda investeringsplanen, ny F-6 skola, konverteringen av gamla skolan samt även posten med pengar till inventarier kan alltså inte upphävas genom beslut i För- och grundskolenämnden, detta står fast.

I min enkla värld fylld av naiv landsbygdsromantik så innebär detta att Bullmark ska få den utlovade F-6 skolan, precis som kommunfullmäktige redan har beslutat. För Hans du glömmer väl inte bort att lagt kort ligger – det är ju så de demokratiska spelreglerna fungerar…