Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Bäst-före-datum på politiker

Idag tänkte jag prata om det senaste numret av den lokala S-föreningens nyhetsblad! Först kommer dock en kort resumé…

Jag och många andra bybor här ute i Bullmarkstrakten är, som bekant, inte direkt imponerade av den lokala S-föreningen och deras märkliga agerande i skolfrågan. I ett tidigt skede i denna process så tog föräldragruppen kontakt med en representant för S-föreningen i Bullmark. Kort och gott lät hen meddela att hen inte tyckte att vi skulle dra igång folkinitiativet eftersom det vore skadligt för skolfrågan. Med facit i hand så kan vi tydligt se att hen hade helt fel, hade det inte varit för folkinitiativet så skulle inte skolfrågan fortfarande vara aktuell.

Samme representant attackerade senare verbalt representanter i föräldragruppen och ifrågasatte vad de/vi egentligen höll på med. Hen framförde också i samband med beslutet i juni en önskan om att jag skulle backa av med mitt bloggande ett tag, självklart framfördes inte detta direkt till mig utan jag fick detta önskemål framfört via ”ombud”. Rak och ärlig kommunikation precis som jag vill ha det…

Samma dag som som det sista beslutet i frågan om Bullmarks skola kom, delade vår kära S-förening ut flygblad där de slog sig för bröstet om att deras fantastiska arbete hade räddat skolan i Bullmark. Det var väldigt många som tyckte att det var lite väl magstarkt att de inte med ett ord nämnde det arbete och de insatser som verkligen gjort hela skillnaden i denna fråga. Nämligen det arbete som föräldragruppen och övriga engagerade bybor lagt ner.

Utan dessa insatser av föräldragruppen så skulle denna perifera S-förening överhuvudtaget aldrig ha varit aktuell för diskussion med Umeås S-ledning. För sanningen är att S-föreningen blev totalt överkörda av S-ledningen i inledningsskedet av denna process och de kommer att bli överkörda fler gånger, de har bara inte förstått det själva än…

Förra veckan så uttalade sig S-föreningens ordförande i Folkbladet och hon uttryckte sig ungefär så här: Om bara diskussionerna i frågan upphör så ska nog det här bli bra! Verkligen en sund inställning hos en politiker…

I brevlådan låg idag ett rykande färskt nummer av den lokala S-föreningens nyhetsblad! Reaktionerna på detta kom direkt, bl.a. så hörde en bybo av sig och lät meddela att han varit tvungen att ta en extra dos blodtrycksmedicin när han läste eländet!

Skolfrågan som naturligtvis är huvudnyheten inleds med lite allmän S-propaganda som vi redan hört till leda. En enig nämnd osv osv…

Sedan kommer en passage där S-föreningen uppmanar medborgarna att avstå sin lagliga rätt att överklaga skolbeslutet.

”Vad vi nu önskar oss är att hela processen kan fullföljas utan överklaganden, fördröjningar och genomföras enligt beslut.” 

Är det inte lite väl fräckt? Det är knappast okänt för S-föreningen att beslutet med 100% säkerhet kommer att överklagas med anledning av det ytterst tveksamma valet av placering av den nya skolan. Men detta är ju en helt annan fråga som vi säkert får anledning att återkomma till framöver. Men den samlade bilden är hursomhelst att S-föreningen vill att vi skall sluta protestera, vi skall helst inte ens diskutera frågan och nu skall vi inte heller få överklaga! S-föreningen tillåter helt enkelt inte avvikande åsikter, vilket kan tyckas lite märkligt! Men deras version av demokrati innefattar uppenbarligen inte åsiktsfrihet och yttrandefrihet.

Resten av ”artikeln” är ren gallimatias och ett bevis på S-föreningens dåliga omdöme och deras skeva verklighetsuppfattning. Sug bara på denna fantastiska passage:

”Förr var det ett naturligt steg att lämna mellanstadiet i Bullmark och att skolungdomarna vidgade sina vyer genom att flytta till högstadiet i Sävar.

Så är det inte längre. Dagens skolbarn har redan i förskolan och lågstadiet regelbundet besökt Sävar och Umeå, genom privata besök eller genom att delta i olika aktiviteter , mm.”

På fullt allvar – förstår de ens vad de skriver? Ska vi tolka detta som att ”förr” fick inte barnen i Bullmark lämna byn förrän efter mellanstadiet? Jag är helt säker på att det även förr var så att barnen ”vidgade sina vyer” genom privata besök eller genom att delta i olika aktiviteter i Sävar och Umeå.

Flosklerna fortsätter:

”Nu har skolbarnen således ökat sitt fysiska besöksområde samt även erhållit ökade kontakter genom internet och sociala medier. Behovet av att flytta till annan skolort är inte nödvändigt ur perspektivet att öka sina vyer.”

Det enda som är tydligt här är att deras resonemang haltar betänkligt. Läser man vidare så inser man att det vi just har kämpat oss igenom skall vara någon form av övergång till slutklämmen i artikeln, som handlar om en framtida digitaliserad skola! Fullständigt logiskt eller hur! Jag kanske är en riktig bakåtsträvare, men jag har svårt att riktigt gå i gång på deras förslag kring Projekt Högstadiet.

Oavsett vilka insatser som S-föreningen har gjort för den här bygden genom åren så känns det nu väldigt uppenbart att deras bäst-före-datum har passerats med råge! Det kan för övrigt vara vettigt att se över våra politikers bäst-före-datum även på ett större plan. Det är nu dags för ett yngre garde att ta över rodret i Gravmark Bullmark Socialdemokratiska förening, för som jag ser det så är ni nu direkt skadliga för bygden!

Här nedan hittar ni ”nyheten” i sin helhet:

IMG_1640

IMG_1641

Om ni har tagit er ända hit så behöver säkert även ni en extra dos blodtrycksmedicin…