Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Mannen som styr i skuggorna?

Det har rätt länge varit uppenbart att det finns någon som i bakgrunden styr en hel del av det som Umeås sossar håller på med!

Många av er som, precis som jag,har säkert varit lite nyfiken på vad som egentligen försiggår bakom de stängda S-dörrarna. Den senaste tiden har dock bilden av vem som håller i spakarna när det gäller spelet med S-föreningen klarnat ordentligt. Vi har ju också insett att det varken är Moa Brydsten eller Hans Lindberg som har lirkat sig hela vägen in i den socialdemokratiska byasjälen här ute i Bullmark. Så vem kan det då vara????

Alla ni som satt klistrade framför Arkiv-X på 90-talet minns säkert ”The Smoking Man”, mannen som alltid lurade i skuggorna och alltid hade ett finger med i spelet. Helt enkelt mannen som styrde hela showen.

Skärmavbild 2016-10-03 kl. 23.59.53

”I’ve controlled you since before you knew I existed.”

Mannen som styr skolfrågan i Bullmark är faktiskt ingen mindre än Andreas Lundgren (s). Åtminstone så gäller detta spelet med S-föreningen som föregick det andra beslutet. Sedan i juni har det viskats om detta och denna hellyllepolitiker? har som sagt virat den lokala S-föreningen runt sitt lillfinger! Det som är intressant är att Andreas också verkar vara mäkta stolt över sina bedrifter, för han tycker tydligen om att framhålla sin egen förträfflighet. Den bild som framträder när man pratar med andra politiker, såväl inom som utom S-leden, är att Andreas inte ser någon skillnad på sin egen person och det socialdemokratiska partiet. Så hans egen bild verkar således vara att han i någon mån förkroppsligar den socialdemokratiska värdegrunden! Om den uppfattningen om Andreas som framträder verkligen är korrekt kan jag inte med säkerhet uttala mig om men det verkar fullt rimligt!

Att han gärna vill framhålla sin egen oumbärliga del i det som försiggått i arbetet med att ”påverka” S-föreningen blev dock ganska tydlig när han lade ut nedanstående Facebook-inlägg. Ett inlägg som jag för övrigt tycker osar av härskarteknik, men jag kan ju ha fel på den punkten!

Skärmavbild 2016-10-04 kl. 06.48.40

Personligen så är jag väl inte direkt överens med honom kring det han skriver här, men det är i alla fall trevligt att ha fått bekräftat det som vi anat ett tag, Andreas Lundgren styr skolfrågan i Bullmark. Jag är dock helt övertygad om att herr Lundgren egentligen har en annan bild av det som skett och sina kollegors förträfflighet än vad han förmedlar. För han framstår som en ganska smart politiker och han har säkert åsikter om det märkliga sätt folkopinionen hanterats i den skolfrågan. Den stora frågan som i alla fall jag nu funderar över, är om han även i bakgrunden styr övriga politiska frågor i Umeå! För att han verkar onekligen vara den mest kompetenta och slipade politikern i det här gänget, så det är nog inte så långsökt ändå…

Gå gärna in och läs kommentarerna på Facebook-inlägget, det är faktiskt ganska intressant läsning även där! Inlägget finns här.