Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Kommunalrådet vill ha större skolenheter…

…så varför skapas då mindre skolenheter på landsbygden?

Hans Lindberg (S) visade idag sitt intresse för skolfrågan när han undrade om inte folkopinionen skulle vara över snart! Om Hans hade hängt med svängarna så hade han nog inte ens behövt ställa denna fråga. Förutom hur vindarna blåser i den lokala opinionen här i Umeå så borde det inte vara obekant för honom hur det gick när motsvarande situation var på tapeten i Nordmaling. Nu är ju inte S-toppen direkt kända för att tycka om VK, men hade Hans läst gårdagens utgåva så skulle han också veta att det i Lycksele skett en politisk helomvändning och att alla byskolorna där blir kvar. Så att folkopinionen skulle försvinna när det gäller skolfrågor är nog inte så troligt!

Som ren bonus i samband med gårdagens kommunfullmäktige lyckades Hans Lindberg dock med konststycket att förmedla den Socialdemokratiska framtidsvisionen vad gäller Umeås skolor! När Hans tittar djupt in i spåkulan så ser han en enda sak! Framtiden enligt honom är att Umeå kommer att ha större skolenheter. På direkta frågor om det verkligen är det som är bäst för Umeå och för landsbygden samt om det är vad väljarna verkligen vill ha, så svarade han ungefär så här:

”Sånt kan man ju aldrig veta…”

Vet inte riktigt om jag skall skratta eller gråta! Menar Umeås kommunalråd verkligen allvar här? Det han i princip säger är – Vi gör litegrand hipp som happ och sedan ser vi väl hur det går… Det är väldigt oroväckande att Umeå styrs på detta fullständigt slumpmässiga sätt. Det som är mest tragiskt är dock att det börjar vara vardagsmat med detta planlösa politiska ledarskap, det är väl knappt någon som reagerar på galenskaperna längre…

Men det väcker ju faktiskt en rad frågor! Om det nu är så att den socialdemokratiska visionen handlar om att skapa större skolenheter hur kan det då komma sig att de två just nu så aktuella landsbygdsskolorna Bullmark och Botsmark i så fall görs mindre? För sist jag kollade så får man inte en större enhet om man tar bort mellanstadiet från en skola. Men jag har väl som vanligt missat poängen här! Vidare så undrar jag i mitt stilla sinne om Moderater, Liberaler och Miljöpartister är införstådda i den socialdemokratiska skolvision som de faktiskt aktivt stödjer?

Tyvärr är det nog så att det här återigen aktualiserar frågan om det inte trots allt är så att Umeås socialdemokrater håller på att driva igenom en successiv avveckling av våra byskolor! För oavsett hur mycket Moa Brydsten försöker hävda motsatsen så har de med sina handlingar visat något helt annat ända sedan i februari. När nu dessutom Hans Lindberg är vänlig nog att dela med sig av sin vision gällande Umeås skolor så klarnar bilden ytterligare. I den mån det i framtiden kommer att finnas barn på landsbygden så skall de självklart bussas från byarna till de större skolenheterna inne i stan och i de få kommundelscentran som blivit välsignade av den allsmäktige centraliseringsguden, helt enligt kommunalrådets planer.

Näe gott folk! Det finns nog bara en lösning på detta problem! Det som behövs är en rejäl dos:

Närodlat bondförnuft…