Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Umeås ubåtskapten…

I ett blogginlägg häromdagen där Hans Lindberg (S) bemöter alliansens kritik av hur kommunens ekonomi sköts hävdade han bestämt att S nu håller på att ”vända skutan”.

Det går dock uppenbarligen lite trögt med detta, underskotten i Umeås ekonomi fortsätter att staplas i en prydlig hög, år efter år. Även om nu underskotten har minskat en aning de senaste åren så är riktningen för skutan fortfarande densamma – Nämligen neråt!

Att styra en skuta av Umeås storlek är absolut ingen enkel sak, för det krävs en erfaren skeppare och en kompetent besättning samt ett gott samarbete dem emellan. Jag vill nog påstå att det egentligen inte är något fel vare sig på skutan eller besättningen! Bristerna finns kring samarbetet och styrningen av skutan vilket är skepparens ansvar, så vi måste nog överväga möjligheten att Hans Lindberg trots allt saknar skepparexamen.

Däremot så verkar han vara som klippt och skuren för att bli ubåtskapten och det kanske är orsaken till att han tar sig vatten över huvudet hela tiden…

Skärmavbild 2016-11-02 kl. 13.42.51

Ovanstående bild var den enda färgglada bild jag kunde hitta på en ubåt! Den har alltså ingen ”djupare” koppling till texten i inlägget! Eventuella likheter med verkligheten är helt och hållet slumpmässiga…