Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Man ur huse för landsbygdens framtid

Det är nu dags att gå man (och kvinna) ur huse och ta chansen att påverka Umeå kommuns översiktsplaner och då framförallt de delar som berör landsbygden.

Framtiden för Umeås landsbygd är nu ute på samråd och det hela hänger på en skör tråd. Det samråd som kommunen haft med medborgarna hittills, har i princip uteslutande gått genom bygderådet. Detta verkar vid första anblick kanske vara i sin ordning, men tyvärr har bygderådet starka kopplingar till den S-förening som t.ex. när det gäller skolfrågan i Bullmark visat sig ha allt annat än landsbygdens bästa för ögonen. Så därför måste vi tillsammans få kommunen att inse att de måste samråda med fler parter som representerar Umeås landsbygd.

Dessutom vad gäller Sävarådalen, förutom Sävar tätort, så har Hans Lindberg (S) och övriga S-ledningen varit väldigt tydliga med att detta område inte ligger inom de ”landsbygdskorridorer” som kommer att prioriteras i det fortsatta arbetet.

Så därför är det nu extra viktigt att fler röster får komma till tals gällande hur vi lantisar ser på landsbygdens framtid. 

Jag vill därför uppmana alla berörda att besöka något av de fyra samrådsmöten som redan är inplanerade. Det första går av stapeln redan imorgon tisdag i Gravmark.

24/1 kl 19.00 Kläppstugan i Gravmark 

2/2 kl 19.00 Byastugan Stöcksjö

13/2 kl 19.00 Bygdegården Tavelsjö

21/2 kl 19.00 Missionshuset Sörmjöle

Mer att läsa om hur samrådet går till hittar ni på följande länk:

Ny översiktsplan Umeå

Där finns även samrådshandlingarna och det tematiska tillägget för landsbygden att ladda hem. Här kommer man även åt ett webbformulär där det är enkelt att skicka in sina synpunkter på dessa planer.