Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Flera politiker bekräftar min bild.

Representanter från flera partier har bekräftat min bild av hur det ligger till med skolfrågan i Bullmark!

Jag har fått otroligt mycket respons på min replik angående Moa Brydstens utspel om skolan i Bullmark. Särskilt inspirerande är det att ovanligt många politiker gett positiv återkoppling kring detta. Så det känns lite extra skönt att få så mycket bekräftelse från ”insidan” i den här principiellt viktiga frågan för det visar att även många förtroendevalda politiker börjar ha fått nog av vissa ledande sossars framfart, inte minst vad gäller skolfrågan.

På måndag kommer som sagt motionen om en ”riktig” F-6 skola i Bullmark upp i kommunfullmäktige och alla partier som vill kunna kliva ut ur fullmäktigesalen och ha kvar någon form av trovärdighet gentemot väljarna kan inte göra annat än att ge bifall till motionen. För en del partier är det redan försent, deras trovärdighet är körd så långt ner i botten det är möjligt.

Liberalerna hör till de partier som nu har goda möjligheter att bättra på sitt anseende. Detta eftersom deras gruppledare vid upprepade tillfällen till föräldragruppen ute i byarna gett uttryck för en helt annan uppfattning i skolfrågan än den som deras representant i För- och grundskolenämnden haft. Så Peder Westerberg har nu en gyllene möjlighet att släta över de misstag som hans parti begått i nämnden. Det ska bli lite extra intressant att se om Liberalerna är sugna på lite enkla gratispoäng.

Det kommer att bli en spännande måndag där partier och ledamöter i fullmäktige kommer att bli tvungna att bekänna ”färg” på riktigt…