Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Spiken i kistan på öppenheten…

På gårdagens sammanträde i För- och grundskolenämnden fanns kommunens yttrande till Justitieombudsmannen med på dagordningen. Som ni säkert vet så handlar ärendet om kommunens bristande öppenhet och den lilla detaljen att de brutit mot lagen när de undanhållit allmänna handlingar.

Med tanke på ärendets natur så känns det därför väldigt magstarkt att För- och grundskolenämndens ordförande, Moa Brydsten (S), yrkade på att allmänheten inte skulle få närvara vid just detta ärende. Det rimliga hade väl varit att ha en öppen debatt om dessa uppenbara problem, men istället smälls dörren igen en gång för alla.

Moas ställningstagande i den alltid aktuella debatten om öppenhet i Umeå är i alla fall väldigt tydligt…

Sedan får man ju skrämselhicka när man i VK läser ett sådant här uttalande av Utbildningsdirektören:

Kommunen tycker fortfarande att ärendet blev korrekt hanterat gentemot allmänheten men medger samtidigt att handläggningen ”borde ha varit ännu något snabbare”

Om man i sex månader undanhåller allmänna handlingar och på direkt fråga från både allmänhet och vissa politiker ljuger och säger att det inte finns några handlingar så är det knappast snabbheten i ärendehanteringen som brister. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Det är något som är fundamentalt fel med Umeås ledarskap. Inte ens när de blir avslöjade med att bryta mot lagen klarar de av en sådan enkel sak som att erkänna att fel begåtts.

7 kommentarer

 1. Ville-Valle

  …du har satt fingret på bölden med det här inlägget. Vi får hoppas att ännu fler väljare börjar läsa din blogg så att de får en mer nyanserad och ärligare bild av hur det ser ut inom Umeå kommun och dess politiska vänsterelit med Anders Forss vid rodret…

 2. Robert Axebro (inläggsförfattare)

  Vi får väl hoppas att ”bölden” spricker snart…
  Ja, vem är det egentligen som står vid rodret och hur kommer det att se ut efter valet???
  Om vi uttrycker det på travspråk kan vi nog konstatera att väldigt många hästar måste bli strukna om det ska bli Forss…

  • Pelle

   Ger oddset 10 000 ggr satsad summa :) ,slutat vara in på AF bloggen , för mycket rappakalja där

   • Robert Axebro (inläggsförfattare)

    Låter som ett hyggligt odds ändå! Måste man lira på vinnare eller går det lira på plats också? Jag är nog beredd att satsa en tjuga… ;-)

  • Ville-Valle

   … ni biter er i svansen om ni tror att Forss bara är den svammelbytta han framstår på sin egen blogg. Jag vet från mina egna kontakter att Forss har vissa följare inom partiet som hejar på honom, även om de högst upp med Lennart Holmlund i spetsen närmast skrattar åt hans ambitioner att göra politisk karriär. Och glöm inte bort att en större rövslickare än Forss får ni letat efter och slickar man nog mycket och nog många kan det ge resultat till slut…

 3. Robert Axebro (inläggsförfattare)

  Ja som det ser i dessa tider har man ju nästan upphört att förvånas. Men jag hoppas verkligen att rövslickeri inte är en framgångsfaktor, för isåfall är det nog definitivt kört för mig…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>