Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Replik – Vad är S-ledningen rädda för?

I dagens Västerbottningen kan ni läsa min replik på Hans Lindbergs och Moa Brydstens debattartikel från förra veckan, där de med lögner och ett stort mått omdömeslöshet svingade loss mot både mig och Centerpartiet. I vanlig ordning är de ute och cyklar rejält och jag bemöter här deras extremt ihåliga resonemang.

Här kommer min replik:

Vad är Umeås S-ledning rädda för? 

Replik till Hans Linberg (S) och Moa Brydsten (S). I en av de märkligaste debattartiklar jag någonsin läst kunde vi förra veckan följa när Umeås S-ledning återigen band ris till egen rygg. Att Hans Lindberg och Moa Brydsten medvetet bygger en debattartikel på rena lögner vittnar om en förbluffande omdömeslöshet.

De inleder med att prata om vikten av att slå vakt om det fria ordet för att i nästa andetag föra fram lögner och anklaga Centern för att använda alternativa sanningar. Argumentationen byggs på att Centern har uppmanat bybor att överklaga detaljplanen för skolan i Bullmark. De hävdar att detta skett vid kommunens informationsmöte den 17:e maj. Detta är dock en ren lögn för Centern var inte representerade på mötet, vilket jag vet då jag till skillnad från Hans och Moa var där. Det är alltså S-ledningen som använder alternativa sanningar för att försöka få S att framstå i bättre dager.

De fortsätter ljuga när de hävdar att byborna innan mötet aldrig haft invändningar mot skolplaceringen. Invändningar och förslag på alternativa lösningar har framförts vid upprepade tillfällen både till politiker och tjänstemän. Men någon vilja att lyssna har aldrig funnits hos S-ledningen. På informationsmötet framförde byborna kritik mot planerna dels på grund av placeringen men främst för den totala avsaknaden av helhetstänk. Hans och Moa pratar om en ordentlig skolsatsning och bättre skolmiljö för alla barn. Men de logistiska och praktiska problem som uppstår med två illa planerade skolbyggnader separerade av en relativt hårt trafikerad väg kan omöjligen ge en bra och säker skolmiljö.

Åter till Centerns påstådda uppmaning. På mötet var det jag som sa att jag hoppas att de som berörs nyttjar sin demokratiska rättighet och lämnar sina synpunkter. Jag sa även att det verkar som att enda chansen för Bullmark att få en genomtänkt helhetslösning är att det drar ut på tiden och att valet ger oss ett nytt politiskt ledarskap som ser till barnens och bygdens bästa. Det var alltså mina personliga åsikter som S-ledningen ville klanka ner på. För de vet mycket väl att jag inte representerar Centern. Jag är fortfarande bara en vanlig medlem. Precis som jag är medlem i facket, A-kassan och ett antal andra föreningar. Som medlem representerar jag dock inte dessa varje gång jag uttrycker en åsikt. Eller vad säger du Hans, när någon av Sveriges 100 000 S-medlemmar har en åsikt representerar de S då? Ni vet väl om att det är skillnad på att vara medlem och förtroendevald?

Varför använder då S-ledningen Centern som slagträ? Troligtvis hittar vi svaret i åsikts- och yttrandefriheten. Medborgare har rätt att vara kritiska mot offentliga representanter och beslut. Däremot har inte de samma rättighet att kritisera medborgares åsikter. Angriper de mig personligen för något jag sagt kan det ses som ett försök att begränsa min åsikts- och yttrandefrihet. Det här är alltså ett utstuderat sätt att misskreditera en enskild medborgare och ändå ha ryggen fri. När nu S-ledningen återigen kräver att Centern ska ta ställning för eller mot mina privata åsikter så är det ytterligare ett i raden av övergrepp på åsikts- och yttrandefriheten.

Min fråga till Hans och Moa är helt enkelt vad det är i mina åsikter som är så provocerande att ni gång på gång slår knut på er själva i er iver att misskreditera mig. Vad är det ni är rädda för?

/Robert Axebro

Här nedan kommer ett urklipp där även repliken från Mattias Larsson, Centerpartiet, finns med.

Skärmavbild 2017-06-08 kl. 20.08.53

26 kommentarer

 1. Pelle

  S i Umeå gör det inte lätt för sig inför valet 2018 ,när man nu ser hur de beter sig . Men det kanske har nåt positivt med sig,och det är att öppna ögonen på väljarna i Umeå och att få till stånd ett regimskifte.

  • Robert Axebro (inläggsförfattare)

   Jag tror definitivt att många fått sig en ordentlig ögonöppnare. Vi kan nog lugnt konstatera att den ”nya” S-ledningen ännu inte har vuxit in i kostymen efter valet 2014 och tendensen är väl snarast att kostymen sitter allt sämre…

 2. Britta

  De är rädda för att du på riktigt ska bli en politisk representant. Min önskan är att du också blir det.

  • Robert Axebro (inläggsförfattare)

   Det är min önskan också!
   Jag har också meddelat Centern att jag står till förfogande när arbetet inför valet 2018 drar igång. Sedan vad det leder till får vi väl se.

 3. Helena

  I vanlig ordning så gör du ett kanon jobb Fortsätt med det Starkt imponerad av allt jobb du lägger ner på dessa viktiga frågor

  • Robert Axebro (inläggsförfattare)

   Tack Helena!
   Det underlättar ju förstås rejält när man får så otroligt mycket stöd och uppmuntran från alla håll och kanter. :-)

 4. Johan

  Vad ska man säga?Jo, fan så ruggigt bra Robert!
  Man kan ibland fundera på om vissa politiker inom S verkligen hör hemma i politiken i Sverige.
  Nord Korea kanske där människor lever delvis utan egen vilja för den har diktaturen satt stopp för.

  Det mest skrämmande är att de själva inte verkar fatta att de gång på gång de uttalar sig i ämnet bara gör sig till åtlöje . Eller att de inte begriper vad allt handlar om.
  Sist men inte minst (enligt sig själv) A. Forss vad ska man säga. Han kan ju allt men, som vanligt ingenting. S räddare som i rustning rider fram i buss och ska rädda sina partikamrater efter all befogad kritik de får. Helt obefogat enligt honom som dock som alltid.

  Att folkinitiativet startade och senare föräldranätverket borde väl ändå vara ett tecken på missnöje! För hade allt varit i sin ordning så hade dessa aldrig behövts dras igång.

  Genom folkinitiativet så lärde sig folk hur S i Umeå fungerar rent praktiskt ( eller inte fungerar)
  Hoppas att föräldranätverket tagit del av det och i ett tidigt stadie inser att det mesta är lögner och tomma ord.

  All heder åt föräldrarna som kämpade och kämpar i folkinitiativet och föräldranätverket.

  Tack Robert och kämpa vidare nu ska jag lösa prenumationen på Västerbottningen.
  De har tydligen en vass ledarskribent där:)

  • Robert Axebro (inläggsförfattare)

   Tack Johan!
   Det här med ingen rök utan eld verkar vara ett helt främmande koncept för en del. Föräldrar och andra engagerade håller ju inte direkt på bara för att det är så fantastiskt roligt. Tala för döva öron fanns definitivt inte på min bucket list innan allt det här drog igång…

   Du får nog rappa på med prenumerationen, för min nästa ledare kommer nästa vecka… ;-)

 5. Ville-Valle

  …ja Herregud, vad är det för en arrogant sosse-skock som tagit över i stadshuset…? Hoppas att du orkar bemöta alla dessa S-lögner inför valet så att väljarna får upp ögonen över vad det är för klientel som sitter i maktens boning. Vi får också hoppas att det dyker upp fler av din kaliber före valet som hjälper till att synliggöra denna arroganta maktelits smutsiga framfart. Som sagt var: ju fler ”tistlar i S-röven”, desto bättre…

  • Petter

   Ville-Valle ,Vi behöver bara se till att välja in Robert och det parti han är medlem i så ärligheten kommer tillbaka i maktens korridorer. Hade inte tänkt välja C i 2018 års val men nu känns det för mig som ett självklart val . Hoppas bara fler inser allvaret i detta. S har enligt mitt sätt att se ”skitit i det blå skåpet”. Detta arroganta gäng ryggdunkare .

 6. Jonny Disenfeldt

  Anders Forss har i sedvanlig ordning drabbats av härdsmälta , denna gång i sina angrepp på dig Robert…

  Se blogg.vk.se/andersforss/2017/06/08/robert-axebro-spelar-inte-rent-spel

  • Pelle

   Du AF härdsmältan idag är nog fullkomlig efter Bostadens tillkännagivande ,bara för några dagar sen hade AF en stor utläggning om att S ALDRIG skulle gå med på detta. Så S ledningen för alltså alla bakom ljuset . Bybor i skolfrågan och nu sina egna i Bostadens försäljning, blir en riktig följetong detta . Ska bli intressant att följa AF bloggen några dagar.

   • Robert Axebro (inläggsförfattare)

    Det måste vara lite jobbigt för honom nu. För han kan ju inte gärna kritisera Lindberg och S-ledningen eftersom det enligt hans eget resonemang skulle innebära att han kritiserade sig själv… ;-)

    • Pelle

     AF har vänt kappan nu och gått vidare och vill nog helst inte snacka om detta mer nu,trots att många påminner honom . AF makt räckte inte för att stoppa detta trots tidigare bloggande i fallet där det inte skulle bli nån försäljning . Han är alltså inte allierad med Gud Fader själv :) . Vill man bygga fordras kapital ,så är det !

     • Ville-Valle

      …AF är anser sig inte bara vara allierad med Gud Fader själv, utan AF är också Gud Faderns självutnämnde förlorade son som har återuppstått för att rädda Umeå, Norrland, Sverige och resten av världen …

 7. Robert Axebro (inläggsförfattare)

  Jonny!
  Hans härdsmältor och ”angrepp” är snarare regel än undantag och vi kan nog lugnt konstatera att hans syn på verkligheten inte riktigt överensstämmer med min. Sedan om det är han eller jag som traskar runt här på jorden med skygglappar det är väl upp till var och en att bedöma…

 8. Pingback: (S)andlådor och brevlådor – Christer Lindvall debatterar… | Axebros syn på politiken…

 9. Pingback: Hotet inifrån… | Axebros syn på politiken…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>