Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

(S)tollar, hittelön och åsiktsvarning

Det verkar råda en hel del förvirring gällande de åsikter jag uttrycker här i min blogg, i traditionell media och säkert även i övrigt. Fast det är nog i ärlighetens namn framförallt Umeås S-ledning och några enstaka till som inte riktigt förstått att alla åsikter jag framför är mina alldeles egna. I tidernas begynnelse uttalade jag mig även som en av många representanter för ”Folkinitiativet för skolan i Umeå”. Men hur som helst! På förekommen anledning känner jag mig tvungen att lägga in följande varningstext ifall någon i S-ledningen skulle råka läsa…

Skärmavbild 2017-06-08 kl. 20.10.01

Den senaste tiden har S-ledningen i olika sammanhang hävdat att jag uttalar mig som privatperson ena dagen och nästa dag uttalar mig i samma fråga som representant för Centern. Det är dock som vanligt med S-ledningen, de bryr sig inte så mycket om att kolla upp fakta. Snäll som jag är så tänkte jag hjälpa S-ledningen genom att göra lite research åt dem. Så därför har jag lite snabbt gått igenom mina blogginlägg och det visar sig att jag aldrig i bloggen har hävdat att jag representerar Centern när jag framfört mina åsikter.

Jag gick sedan genom insändare, debattartiklar och artiklar m.m. som finns publicerade med mitt namn i lokalpressen. Inte heller här har jag sagt att det är Centerns åsikter jag representerar. Allting är undertecknat med mitt namn och inget annat. Så jag har alltså aldrig själv hävdat att någon åsikt jag framför skulle vara Centerns officiella ståndpunkt. Däremot så har VK vid två tillfällen i ingressen nämnt att jag numera är engagerad i Centern. Även Folkbladet har vid något tillfälle i en vanlig artikel omnämnt mig som Centerpartist.

Så jag är lite osäker på när S-ledningen menar att jag skulle ha uttalat mig som representant för Centerpartiet. Jag är fortfarande övertygad om att de är mycket väl medvetna om att jag ”agerar som privatperson”. Så man kan ju faktiskt undra varför de ändå väljer att medvetet framföra dessa uppenbara lögner. Från den högsta politiska ledningen borde man väl kunna förvänta sig lite mer…

Här nedan kan ni läsa Hans och Moas senaste replik i denna följetong:

IMG_1997

Det är inte utan att man måste ifrågasätta deras slutledningsförmåga och tveksamma omdöme. Det är faktiskt pinsamt att Umeås högsta politiker ägnar sig åt sådant här. Är de rädd för att Centern har medvind i opinionen eller är det så fruktansvärt att en enskild medborgare tycker något annat än de själva? Vad är det som gör att de tycker att det här är relevant? Att Hans och Moa på fullaste allvar hävdar att jag dag för dag skulle växla mellan att uttala mig som privatperson och som Centerföreträdare när det gäller skolfrågan är rent löjeväckande. Jag har aldrig någonsin agerat som Centerpartist i skolfrågan. Jag tycker att det borde vara rätt uppenbart att jag endast har uttalat mig och agerat i form av en helt vanlig och lite lagom förbannad förälder…

Så därför utfäster jag en ”hittelön” till den förste som kan visa upp var jag uttalat mig i skolfrågan för Centerns räkning. Hittelönen är på 150 kr och den kan endast användas till att bli medlem i Centerpartiet eller något annat lika välgörande ändamål för Umeå kommun. Om jag eventuellt slarvat i min research så ska jag gladeligen betala ut hittelönen.

May the Force be with you…

11 kommentarer

 1. Ville-Valle

  …tänk så mycket matnyttigt en ”tistel i röven” på sossepacket kan komma med. Vi ser en ljusnande framtid runt hörnet…

  • Robert Axebro (inläggsförfattare)

   Jag gillar verkligen när Moa och Hans säger:
   ”för Centern i Umeå blir det besvärligt när Robert Axebro tillåts uttala sig…”

   Det är ett ständigt återkommande tema att S-ledningen förfasas över att Centern ”tillåter” att jag uttalar mig. I S-toppen måste man tydligen ha ett särskilt tillstånd för att få uttala sig. Men med tanke på hur vissa inom S ”tillåts” härja så undrar jag om inte deras interna ”tillståndsenhet” har ganska omfattande brister i handläggningen…

 2. Anders

  Med tanke på hur mycket möda kvartetten Brydsten och Lindberg lägger ner på att försöka misskreditera och överbevisa dig så kom jag att tänka på det gamla bibelcitatet ”Döm inte, så blir ni inte dömda. Ty med den dom ni dömer med, skall ni bli dömda, och med det mått ni mäter med, skall det mätas upp åt er. Varför ser du flisan i din broders öga men märker inte bjälken i ditt eget öga?”.

  Fast kvartetten Brydsten/Lindberg bryr sig nog knappast om vad som står i bibeln. För dem finns det bara en helig skrift: Den (S)tora partiboken :-)

  Men man vet aldrig, det påstås ju att fan blir religös på gamla dar ;-)

   • Ville-Valle

    …Herregud Anders och Robert, vad säger Anders Forss om det här,,,? Ni verkar ju kunna mer om vad som står i Bibeln är vad socialdemokraternas självutnämnde frälsare gör…

     • Anna Holgersson

      Kyrkans barntimmar på 70-talet… Kan berätta att jag åkte ut från Kyrkans barntimmar på Mariehem, jag var tydligen en dålig influens eftersom jag använde för många ”runda ord” som dom andra barnen lärde sig…. //a

 3. Mikael Noren

  Problemet är när en person som står bakom ett parti uttalar sig ”privat” som inte alltid följer föreningens stadgar, tankar och idéer.

  Har man sedan valt att bli förtroendevald och ställer upp på personval för ”sitt” parti i ex. kyrkovalet, då representerar man sitt parti i alla sina uttalanden och inte när det passar personen bäst.
  Du är en politisk förtroendevald som varje gång du yttrar dig i media, pratar för Centerpartiet.

  Så dina ”privata” yttrande får stanna i bastun eller uppe på kalfjället.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>