Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Snart är det försent – Bullmarks skola…

OBS! Onsdag den 6:e september är sista dag att lämna synpunkter.

Jag hoppas att alla berörda sakägare kommer ihåg att lämna in synpunkter på planförslaget gällande den planerade skolan i Bullmark.

Synpunkterna ska märkas med aktuellt diarienummer, BN-2014/446, samt inlämnas skriftligen senast onsdag nästa vecka. Om synpunkter inte lämnas i tid kan man förlora rätten att överklaga beslutet i ett senare skede.

Mer information hittar ni här: Planförslag Bullmark

Via ovanstående länk kommer ni åt allt väsentligt utom den 34 sidiga samrådsredogörelsen som endast skickats ut till de som tyckt till i samrådet. Samrådshandlingen lämnas dock ut på begäran och jag rekommenderar verkligen en genomläsning. Den är tydligen betydligt mer omfattande än vad som är normalt. Själv så tycker jag t.ex. att det är ganska intressant att se ålderstrukturen på de grupper som uttrycker stöd för respektive mot detaljplanen. En partifärgsanalys skulle säkert också vara spännande att göra…

Skärmavbild 2017-08-31 kl. 20.59.36

Som sagt glöm inte bort att skicka in era synpunkter om ni har tänkt överklaga beslutet.

2 kommentarer

 1. Kerstin Hammarberg

  Om man på den tilltänkta ytan mot Flodavägen markerar hur mycket, som skall disponeras för angörande av bussar och bilar och parkeringsytor, ritar in staketet som Televerket vill ha runt deras fastighet, staketet som behövs för att inhägna ett- till femåringarnas uteplats. staketet mot närmaste grannarna och det utrymme, som behövs mot Robertsforsvägen för varutransporter och sophämtning blir det inte mycket yta kvar. Bevarandet av stenblocket beskrivs som en tillgång. Jag kan tänka mig att olycksrisken kan bli överhängande.
  Ja inte är det barnfamiljer, som jublar över förslaget utan mest åldriga pensionärer. Alla kan tillskrivas en gemensam nämnare av klan eller partitillhörighet.
  Platsen är ju ytmässigt illa vald både av storleks och byggnadskostnadsskäl. Förskräckligt att rent estetiskt tänka sig ett höghus där på kullen. Men så det värsta av allt: att med berått mod dagligen utsätta barnen för den trafikfara det innebär att behöva korsa Flodavägen flera gånger dagligen.

 2. Robert Axebro (inläggsförfattare)

  Jag lyfter på hatten Kerstin!
  Det här är nog den ojämförligt bästa beskrivning som gjorts av detta spektakel. Jag är förstås särskilt förtjust i passagen som sätter fingret på klanproblemet…

  Du är bara bäst :-)
  /Robert

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>