Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

(S)andlådor och brevlådor – Christer Lindvall debatterar…

Om Umeås Socialdemokrater lade ner lika mycket tid på att bedriva en öppen förnuftig politik som de lägger på smutskastning och debatter på sandlådenivå skulle det säkerligen finnas en och annan som fortfarande tog dem på en gnutta allvar.

Den här gången är det Christer Lindvall (S) som, troligtvis ivrigt påhejad av övriga S-ledningen, ger sig på konststycket att lyfta ner debattnivån ytterligare ett par snäpp. Det är för mig en fullständig gåta hur de tillsammans kunnat göra bedömningen att det var en bra idé att skriva och skicka in detta debattinlägg.

Jag har svårt att tro att Umeås S-ledning imponerar på särskilt många med den här typen av debattinlagor. Särskilt eftersom det mesta är gamla återvunna rester som luktade unket redan första gången det framfördes. Det bristande omdöme som S-ledningen vid upprepade tillfällen uppvisar är anmärkningsvärt. Som sagt så borde det finnas viktigare saker för Umeås högsta politiska ledning att ägna sig åt, men vad vet väl jag.

Fast å andra sidan kanske inte deras motiv med denna inlaga är att visa upp sina egna förträffligheter som ledare för Umeå. Jag är ju inte den misstänksamma typen, men eftersom jag här blir omnämnd inte mindre än åtta gånger så skulle man nästan kunna tro att det är något personligt. Men så kan det ju inte vara för det vore ju snudd på småaktigt av personer i deras ställning och det skulle ju trots allt lysa igenom ganska tydligt, särskilt om det inte var första gången…

Sedan kan man ju faktiskt undra hur det kan komma sig att S-ledningen ser ett problem i att någon i en blogg upplyser om vilka möjligheter och demokratiska rättigheter folk faktiskt har. De kanske glömt bort att vi faktiskt har demokrati av en anledning. Dessutom spelar det knappast någon roll vad jag säger i sammanhanget. De har trots allt fått in en 34-sidor lång samrådsredogörelse så redan där borde de börja ana oråd…

Det vore faktiskt väldigt förvånande om debattartikeln överhuvudtaget blev publicerad. Det kanske S-ledningen också inser eftersom de gjort sig omaket att i förväg dela ut den i brevlådorna i Bullmark. Det verkar hur som helst vara väldigt viktigt för dem att deras budskap, vilket det nu än är, kommer ut lokalt här i byn. Av någon anledning så gapade dock min brevlåda tom, men utdelningen kanske blev lokalt försenad just till mig. Sitter nog förväntansfullt  och väntar vid brevlådan i morgon…

Här nedan kan ni läsa den debattartikel som Christer Lindvall skickat till Västerbottningen. I min iver så råkade jag missa hans signatur när jag fotade. Hoppas ni har överseende med det…

IMG_2307

Här kan ni läsa mer på samma tema: ”Replik – vad är S-ledningen rädda för”

9 kommentarer

 1. Ville-Valle

  …jo du, ännu ett öppet exempel på socialdemokraternas arroganta maktfullkomlighet i Umeå. Det som förvånar mig en aning att det är Christer Lindvall som har undertecknat inlägget. Han har mig veterligt hållit en något lägre profil sedan han blev sidsteppad av partiet som ny ordförande i kommunstyrelsen (1:a kommunalråd). Den här inlagan hade passat bättre om det hade varit socialdemokraternas självutnämnde frälsare Anders Forss som hade stått bakom den. Men, men, paniken har väl slagit rot inom S i Umeå då det bara är ett år till nästa val…

  • Robert Axebro (inläggsförfattare)

   Ja, om det är en del av den Socialdemokratiska valstrategin att försöka misskreditera Centerpartiet genom att attackera mig så kommer tiden fram till valet att bli väldigt intressant…

 2. K M S

  S partiet lokalt kan snart inte längre förvåna mig hur lågt de kan sätta debattnivån, riskerar tyvärr att kunna bli en smutsig valrörelse lokalt om de/S ska beter sig på detta sätt. Svårt att föra en öppen och hederlig debatt med deras ledande företrädare. Men bra inlägg från dig Robert!

  • Robert Axebro (inläggsförfattare)

   Hej Mattias och tack :-)
   Jag håller med dig till fullo gällande S-ledningens oförmåga att föra en öppen och hederlig debatt. Antingen kommer de dragandes med sina standardfoskler om de utmaningar Umeå står inför eller också driver de smutsiga propagandakampanjer mot t.ex. Föräldrainitiativet för Umeås skolor, Förskolenätverket och det senaste Folkinitiativet i Umeå (Bostadenfrågan). Sedan får förstås vissa individer en alldeles egen släng av sleven. Ofta mixar de dessutom dessa två metoder i en enda röra. Så istället för att bemöta grundproblematiken försöker de misskreditera meningsmotståndarna och slå blå dunster i ögonen på alla övriga.

   Med tanke på detta så är det nog också ganska uppenbart att S-ledningen kommer att föra en riktigt smutsig valrörelse…

 3. Sven-Olov Edvinsson

  Robert – du gör ett fenomenalt bra jobb! Christer Lindvalls inlägg är skuggboxning. Det vore rakt och ärligt om Christer och (s) erkände att de snurrat 540 grader i Bullmarksfrågan.

 4. Pingback: Hotet inifrån… | Axebros syn på politiken…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>