Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Förslagslådan är nu öppen…

Satt mig ner i måndagskväll och började skissa på en debattartikel bl.a. med anledning av S-ledningens senaste flerfrontsanfall. Tyckte inte att det fanns så mycket substans i deras ”angrepp” att det var befogat med en direkt replik, så jag bestämde mig istället för att bemöta dem lite grundligare på ett bredare plan. Måste säga att det gick riktigt bra och jag var nästan i mål.

Men… För det finns ju alltid minst ett men…

Mina tankar började dock vandra åt ett helt annat håll och helt plötsligt satt jag och skrev på något som kanske mest kan liknas vid en dagboksliknande krönika. Krönikan eller vad jag ska kalla den är i mångt och mycket sprungen ur samma tankebanor som debattartikeln men den landade på ett betydligt personligare plan. Så när som på en slutkläm är även krönikan färdig, men…

Som sagt finns det ju alltid minst ett men. I det här fallet var det frugan som sa:

”Men du! Har du tänkt på att vi är upptagna med annat i helgen och du ska ha skrivit klar din ledare till nästa veckas Västerbottningen till på måndag. Har du ens funderat på vad du ska skriva om, det börjar kanske vara dags…”

Men men…

Så nu sitter jag istället och funderar på vad jag ska skriva om i Västerbottningen. Lite extra inspiration skulle inte vara så dumt. Så ni får väldigt gärna fylla kommentarsfältet med förslag på intressanta ämnen som med fördel är kopplade till landsbygden.

Ingen brådis med tipsen, paniken slår troligtvis inte till förrän på fredagkväll…

10 kommentarer

 1. Anna Holgersson

  När Glamour kom till byn? Sällan har väl en fråga om en skola i ett samhälle skapat SÅ mycket drama och intriger!? Det är fascinerande hur mindre samhällen (vanliga människor) tar upp kampen i olika frågor och hur galet det bemöts av politiker i vårt demokratiska samhälle!

  Ett annat spår är buss-/tågförbindelser till samhällen utanför stadskärnan! Jag vill liksom åka buss till stugan!!!

  Eller varför inte föda-barn-i-bil-kurs? För sjukvård behövs ju inte annat än i större städer!

  Ett högst prekärt stadsproblem är annars att Google maps har FEL när dom visar snabbaste vägen att pinna genom Umeå centrum (tar ej hänsyn till alla kratrar och galler)! -Har fått väldigt högljudda kommentarer om detta från sonen!

  Ja här kom spontana idéer lite left and right! :-)
  //a

  • Robert Axebro (inläggsförfattare)

   Hej Anna!
   Gillar din referens till evighetssåpan Glamour. Det känns faktiskt som att Bullmarkssåpan rullat lika länge…
   Föda-barn-i-bilen kursen kan jag nog fixa. Jag fick agera barnmorska när vårt andra barn bestämde sig för komma ut på hallgolvet medan SOS-alarm försökte bestämma sig för vilken väg de skulle skicka ambulansen…
   Kanske får göra en kombo och skriva om de potentiella samordningsvinster som kan uppnås om alla landsbygdsbor tvingas föda barn på bussen…

 2. Lena Burström

  Här kommer också spontan reaktion. Tanken slog mig när jag hälsade på dottern i Ersmark för någon vecka sedan. En ‘sopbil’ kom och sopade bort gräs eller vad den gjorde från trottoarkanten. Frågade hur mycket de betalar i vägförenigsavgift. Ingenting vad jag vet…blev svaret (de har bott där c 3 år). Orättvist!! Våra skattepengar slösas det också med när samordning i/ mellan verksamheter inte görs. Ex. Plogpinnar är utsatta Bullmark mot Gravmark. Häromveckan kom något fordon och skrapade bort gräs alldeles vid vägbanan c 50cm -1 m brett. Pinnarna måste väl sättas upp igen och det är inte gratis. Tror ingen annan skulle göra så om det drabbade den egna kassan. Är väl inte kommunen som ansvarar för detta men det finns ju likheter…… Blev mycket ‘gräsproblem’ ????

 3. Ville-Valle

  …som sagt var, ”bakom varje framgångsrik man står det en kvinna”. Apropå ledaren, varför inte syna och avslöja den socialdemokratiska arrogansen och maktfullkomligheten genom att belysa S-partiets smutsiga agerande gentemot äldreboendet Astridgården i Hörnefors. Ett äldreboende med anor från tidigt 90-tal…

  • Robert Axebro (inläggsförfattare)

   Astridgården verkar vara poppis! Det finns ju förutom arrogansen och oviljan att lösa detta på ett smidigt sätt förstås också ett klassiskt perspektiv gällande privat kontra offentligt…

 4. Kerstin Hammarberg

  Föreslog flyktingar och Astridgården på annan plats,men varför inte skriva om turerna kring skolfrågan. Västerbottningens läsare behöver också få reda på hur det fungerar med demokratin i Umeå.

 5. Johan

  Självklart ska den handla om hur livet levs på landsbygden och glesbygden för den delen! Hur människor ideellt sköter det mesta snart! Eldsjälarna som finns i varje by som år efter år sköter klubbar, föreningar och bygdegården.
  Människors strävan efter en levande by.
  Givetvis så ska de kämpande jordbrukarna som håller åkermarken öppen och kämpar trots dåliga förtjänster få en plats!

  Vi är många landsbygds patrioter som håller våra byar levande på de sätt vi kan!

  • Robert Axebro (inläggsförfattare)

   Såg det här lite sent men det passade hyggligt ihop med min originalidé, så jag vävde ihop ditt förslag med mina tankar. Får hoppas att det inte blev en katastrof…

   Hoppas ni fortsätter komma med förslag, jag ska nämligen skriva ledare vecka 41, 44, 47 och 50 också så jag behöver mycket att ösa ur.
   /Robert

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>