Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Klimatproblem i Umeå

Umeå må ha problem med klimatet men i Nordmaling finns Norrlands bästa klimat för företagande. Att Nordmaling styrs av Centern påverkar säkerligen en hel del och de skillnader som finns i synsätt vad gäller företagande spelar självklart in här. Men jag vill nog ändå påstå att den största skillnaden är sunt förnuft.

I vår Centerstyrda grannkommun baseras helt enkelt ledarskapet på sunt förnuft. Centerpartiets syn på företagandets roll i välfärden inverkar självklart positivt här, men jag ser trots allt ideologin som sekundär i det här fallet. Med sunt förnuft som grund skulle nog de allra flesta kommuner må bättre, och då inte enbart vad gäller företagande, oavsett det styrande partiets politiska hemvist.

Bristen på sunt förnuft är ett av de största problemen vad gäller Umeås politiska klimat. Fingertoppskänsla är ju definitivt inte det första ord man tänker på när man ser hur S-ledningen agerar.

Grattis till Nordmalingsborna som lyckats med konststycket att välja ett oerhört kompetent ledarskap. Så om vi Umeåbor någonsin ska få en klimattårta av Svenskt näringsliv måste vi åtgärda våra ”klimatproblem” vid valet nästa höst.

Bra jobbat Madelaine och alla andra…

IMG_2352

En kommentar

  1. Pingback: 2cordova

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.