Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Trissvinst och politiskt uppdrag

Plötsligt händer det…

Veckan som gått har varit helt osannolik, det blev förvisso inte någon Trissvinst med 25 000 kr i månaden i 25 år, men bra nära ändå. För både vad gäller min eventuella politiska framtid och mitt skrivande blev det oväntad islossning.

Förra måndagen publicerades min debattartikel ”Vad får vi lantisar för pengarna” i tidningen Land och i skrivande stund har den delats drygt sextusen gånger på Facebook, vilket är helt ofattbart.

Tillsammans med min förra debattartikel”Har du råd att vara otrogen mot din lokala butik”, som delats över tusen gånger har responsen den senaste tiden varit överväldigande. Förutom alla som läst och delat så har det också kommit brev, mail, meddelanden och telefonsamtal från när och fjärran. Glädjande nog så har dessutom alla som hört av sig varit positiva. Den energiboost detta har gett är såklart helt ovärderlig men det finns förstås alltid en baksida. När jag nu ska börja klura på nästa ledare till Västerbottningen så ligger prestationsångesten som en våt filt över min hjärna och fingrarna har förtvivlat svårt att hitta rätt på tangentbordet. För jag inser ju att det knappast är troligt att jag någonsin kommer att få ett sånt här genomslag igen oavsett hur mycket jag skriver. Så den stora frågan är ju hur man går vidare när vägen bara kan leda neråt? Är det någon som sitter på svaret?

Apropå Trissvinst så fick jag dessutom förra veckan frågan, av Centerpartiets gruppledare, om jag var intresserad av att kliva in som ersättare i fritidsnämnden. Svaret var ju självskrivet, så det tackade jag förstås ja till. Formellt beslutas detta på nästa kommunfullmäktige. Hur kul som helst och jag tackar och bockar för förtroendet. Det känns förstås enormt stimulerande att få denna möjlighet att från insidan få se lite mer av politiken i Umeå redan innan det kommande valet. Det enda smolket i glädjebägaren är de tragiska omständigheter som ledde till att vakansen uppstod.

Något som också är aktuellt i dessa tider är ju partiernas arbete med att forma sina valsedlar inför det kommande valet. Centerpartiet är sedan ett par veckor klara både med landstingslistorna och riksdagslistan. På en mycket intressant och lärorik stämma beslutades att bl.a. jag kommer att finnas med på valsedeln till riksdagen. Höjdpunkten för mig var onekligen när Mattias Larsson, Gruppledare för (C) i Umeå och Distriktsordförande för (C) i Västerbotten, just innan klubban skulle falla reste sig och yrkade på en rockad som innebar att vi två bytte plats på listan. Så från det som i slutändan skulle ha inneburit en 27:e plats landade jag istället på en glädjande men väldigt oväntad 11:e plats. Att säga att jag blev förvånad är nog årets underdrift. Så återigen – Tack Mattias :-)

Det känns självfallet lite extra motiverande för en nykomling att få synas på en så pass hög placering på riksdagslistan, men jag sticker inte under stol med att mitt huvudmål trots allt är kommunvalet. Som några av er kanske noterat så är jag inte överdrivet imponerad av hur Umeås nuvarande politiska ledning hanterar våra gemensamma resurser och jag vill därför vara med och arbeta för att Umeå ska få ett nytt ledarskap. Så jag kommer självklart att helhjärtat engagera mig i den kommande valrörelsen. Innan det hela drar igång på riktigt så ska dock en vinnande C-valsedel vaskas fram och arbetet med detta är i full gång. Efter att den förestående medlemsomröstningen genomförts och nomineringskommittén sedan slagit sina kloka huvuden ihop och presenterat ett förslag så klubbas den slutliga valsedeln på stämman den 19:e februari.

Jag hoppas förstås på att jag inte är helt ensam om att tycka att det vore en bra idé om jag finns med på Centerpartiets valsedel till kommunvalet i Umeå…

2 kommentarer

    • Robert Axebro (inläggsförfattare)

      Nu skrapade jag ju i och för sig fram 30 spänn på triss så lite pengar blev det faktiskt. Men jag gissar att min ”makt” som ersättare i fritidsnämnden nog får anses vara relativt begränsad… ;-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>