Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Gehör för landsbygdsförslag

Min kommunpolitiska debut gjorde jag i januari i år när jag som nybliven ersättare deltog på Fritidsnämndens möte. I dag är det återigen dags för möte med Fritidsnämnden och det är verkligen glädjande att se att det förslag jag framförde vid förra mötet nu finns med i Fritidsnämndens förslag till yttrande angående ”Program för hållbar landsbygdsutveckling i Umeå kommun”. Extra roligt är det dessutom att förslaget föll i god jord hos alla partiernas representanter i nämnden.

Mitt förslag handlade i korthet om hur kommunen på ett enkelt och förhållandevis billigt sätt skulle kunna möjliggöra och skapa förutsättningar för ett rikt och aktivt föreningsliv även utanför centrala Umeå. Så här lyder ett utdrag av den notering som gjorts i förslaget till beslut utifrån förslaget:

”I samband med planerade renoveringar av skollokaler och mindre skolidrottshallar eller vid nyproduktion av desamma bör det skapas ekonomiska förutsättningar att etablera fullstora idrottshallar (s.k. 40/20-hallar). Med fullstora hallar ökar nyttjandemöjligheterna för skolverksamheterna och uthyrningsverksamheten till föreningslivet och allmänhet under kvällar och helger.”

Sedan är det förstås en helt annan fråga om detta verkligen kommer att innebära något i praktiken. Hur det än blir med den saken så känns det förhoppningsfullt med politiker som faktiskt är förnuftiga och inte har partiskygglapparna nedfällda hela tiden.

Vem vet det kanske finns lite hopp om ett förnuftigt styre i Umeå trots allt…

3 kommentarer

  1. Johan

    En början är alltid en början Robert!
    Blir kul att följa dina upptåg i framtiden.
    Du hinner bli varm i kläderna trots kylan innan valet eller hur?

    Detta kommer att leda till något bra är jag säker på! Många pratar om dig så du syns och lämnar spår.

    Kör hårt i lagom takt!
    Mvh/Johan

  2. Robert Axebro (inläggsförfattare)

    Hej Johan!
    Att bli varm i kläderna blir nog inget problem, misstänker att det kommer att bli ganska intensivt ända fram till valet. Har väl ingen större illusion om att jag ska kunna förändra världen, men något litet avtryck hoppas jag att mina ”upptåg” ska göra… 😉
    Köra hårt i lagom tempo blir lurigt för jag har bara två lägen, av och på. Men för sakens skull snackar vi 4:30-tempo eller?

  3. Pingback: 3cambridge

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.