Barnfattigdom – Finns den?

Finns barnfattigdom? Vad är barnfattigdom? det är en definitionsfråga. Jag personligen anser att det är när barn lever under en levnads-standard som gemene man anser vara orimligt låg. Tex att vi inte har råd med nya kläder till våra barn, utan får ärvda kläder, inte råd att vara med i idrott, ha ett barnkals, köpa cykel eller liknande. Många  av våra barn lever under sådana förhållanden idag, men det hela hamnar i skymundan genom att  man använder argumentet att det inte finns barnfattigdom eftersom alla barn har tak över huvudet och får äta mat varje dag.

Denna blogg startades för att lyfta dram detta problem, och att försöka hitta lösningar på problemet. . Bloggen drivs av Gimonäs/Carlshems Socialdemokratiska förening.

Jag som ansvarar för bloggen, heter Jörgen, och jobbar också innom skolan i Umeå kommun och som barn-ledare innom IOGT-NTOs Juniorförbund.

/Jörgen

 

ros

2 kommentarer

  1. Ari Leinonen

    Mamma hade inga pengar till bussbiljetten på examensavslutningen samtidigt åker ett gäng och firar examen på franska rivieran. Pappa betalar. Herr Reinfeldt har tänkt och fixa detta utanförskap med ett femte jobbskatteavdrag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.