Umeå ett av elva (?) ligalag

För en liten stund sedan avslutade en tremannadelegation från Umeå BSKT sitt möte med basketbollförbundet.

– Det kändes som ett bra samtal, säger Michael Jalmby, som hade sällskap i Stockholm av Urban Andersson och Christoffer Lundström.

Den stora frågan är om satsande Umeå BSKT platsar i basketligan nästa säsong. Sportsligt sett är det klart, nu gäller det att få godkännande för hela upplägget med organisation och ekonomi.

– De ställde en massa frågor, man kan säga att det var en hearing. Vi svarade och visade vårt upplägg både kortsiktigt och långsiktigt, berättar Jalmby för Bloggen.

Det handlade bland annat om organisationsplan med namn på olika funktioner och inte minst ekonomin.

– De frågade bland annat hur mycket pengar vi har på kontot och hur många sponsorer som är klara.

Känslan när ni var klara med mötet?

– Jag kan inte säga varken bu eller bä.  De ger inga besked nu, utan det är den 28.e april som förbundet ska ha sitt beslutsmöte, säger Jalmby.

Sedan Stockholm Eagles meddelat att de inte vill vara med så planerar förbundet i dagsläget för elva lag i basketligan herrar 2014/2015.

– Det skulle med tre möten mot varje lag innebära 30 matcher i grundserien, konstaterar Jalmby.

Umeå BSKT har tidigare bland annat haft utbyte med Luleå och en finländsk klubb för att samla erfarenhet kringjobbet med en elitorganisation.

– Vi fick tips att Nässjö, som varit i ligan ett par säsonger, kunde vara en bra klubb att också prata med. Och det är ett bra råd. Vi behöver samla erfarenhet och med olika perspektiv, säger Michael Jalmby.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.