Toppguard flyttar söderut

Polare och lagkompis med Egal Saleman i Jämtland. Intressant för flera klubbar  och enligt uppgift till Bloggen har även Umeå hört sig för – men nu är det klart att Adama Darboe väljer att flytta söderut. Han är klar för Borås.

Borås Basket hann bara åka ur slutspelet så levererade klubben på påsklördagen besked om sitt nyförvärv på sin Facebook-sida.

”Säsongen slutade i torsdags och nu summerar vi, blickar framåt och önskar alla en Glad Påsk. 2014/15 års första nyhet på spelarfronten är att Borås Basket idag skrev kontrakt med den danske landslagskaptenen Adama Darboe”.

-Tack vare att Adama är en så allround spelare, användbar för oss på positionerna 1, 2 och 3, så tar han inte någon annans plats i truppen. Alla vi pratat med säger att det är en superkille som vi nu har skrivit kontrakt med, säger klubbchef Jonas Larsson.

Darboe hade fina stats i Jämtland med 14,9 poäng,  5,5 returer och 3,4 assists.  40 procent träff på  trepoängsskott.

Adama Darboe säger så här till Borås Tidning:

– Jag hörde om Borås intresse för några veckor sedan och har känt att svenska basketligan passar mig bra. Jag har pratat lite med Pat (Ryan, coach) och känner att vi har en gemensam syn på basket. Det känns väldigt bra att så här tidigt veta var jag ska spela nästa säsong, säger Darboe till BT.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.