Umeå BSKT till England

Att förlägga försäsong med matcher utomlands tycks vara en liten trend för ligalagen i norr.

LF Basket i Luleå siktar på att åka till Kina två veckor i september. Coach Peter Öqvist har varit där tidigare med isländska landslaget och har goda erfarenheter.

”Kinesiska ligan är pengastinn och bra. Det blir väldigt bra motstånd. Det enda som är negativt med att åka till Kina är att spelet är lite annorlunda än vad det är i Europa. Men samtidigt har vi utrymme att möta europeiska lag också i någon fight. Så jag är väldigt nöjd att vi har hittat den här lösningen”, säger LF-coachen till NSD:s basketblogg.

Umeå BSKT har också planer på ett matchläger – närmare bestämt i England.

– Vi har fått en inbjudan till en försäsongsturnering i England i september. Ligan där har blivit bättre och det kan vara en bra chans att bygga ihop vårt lag, säger coach Jesper Gustavsson.

I upplägget ingår bland annat fritt uppehälle under vistelsen i England.

– Jag håller på att kika på flygbiljetter och sådant. Hoppas att det går att lösa, det vore en bra grej för laget, säger Jesper Gustavsson.

Umeå BSKT har lite strul på hemmaplan. Det ska läggas nytt trägolv i Udominate Arena, ett arbete som pågår under en månad av lagets försäsongsträning.

– Vi kommer att träna på Teg.

Träningsmatcher under augusti ser därmed ut att hamna på bortaplan för Umeå.

– I de tidiga träningsmatcherna får vi försöka möta de andra norrlagen i ligan, Sundsvall, Jämtland och LF Basket, säger coach Gustavsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.