Jordan klar för Umeå

Så har då liganykomlingen Umeå BSKT gjort klart med ett amerikanskt nyförvärv.

Namnet är Jordan.  Germain Jordan.

198 cm forward/center som närmast kommer från International Basketball League i USA där han spelat i hemstaden med Portland Chinooks de tre senaste säsongerna.

Han har starka stats från den nyss avslutade säsongen med ett snitt på 27 poäng och 12 returer. Mycket bra träffsäkerhet i skyttet med 58 procent på tvåpoängare och 50 procent på trepoängare.

– Vi är riktigt nöjda med att kunna presentera en så pass mångsidig spelare som  Jordan. Germain är en spännande spelartyp som passar bra in i vår spelmodell.  Han är en bra returtagare som kan starta våra snabba uppspel. Dessutom är han  en bra skytt så vi kan ha skytte från alla positioner i vår starting lineup, säger Umeå BSKT:s sportchef Christoffer Lundström.

Noterbart är att Jordan under två säsonger på college (Lower Columbia 2005-2007) spelat basket tillsammans med Omar Krayem.

Germain Jordan är redo för sin första säsong i Europa. Var han står i svensk ligakonkurrens är svårbedömt. Men coach Jesper Gustavsson är nöjd med nyförvärvet.

– Själva ligan där han spelat är bra med snabbt spel och hans lag inte så en-mot-en-orienterad basket. Det är alltid svårt att översätta stats, men jag gillar det jag ser hos den här atletiska spelaren som jag haft koll på en längre tid. säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

Längre tidningsartikel (Plus) här

Kommentar (Plus) här

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.