Annorlunda genrep i Umeå

Två träningsmatcher på bortaplan (i Finland) återstår för Umeå BSKT innan en mager försäsong är till ända.

– Helst hade vi spelat fler träningsmatcher, men så här blev det, säger klubbens ordförande Michael Jalmby om att det blir totalt sex förberedande matcher innan ligapremiären hemma mot Jämtland den 30 september.

Samtliga sex träningsmatcher hamnade på bortaplan (en i Luleå och fem i vårt östra grannland). Avsaknaden av någon hemmamatch på försäsongen har gjort att klubben nu ordnar en ”internmatch”.

Huvudskälet är att få någon sorts generalrepetition för alla funktionärer, det är mycket nytt med att spela i ligan jämfört med basketettan och matcharrangemanget måste fungera.

Det är måndag 22 september klockan 18.00 i Udominate Arena som gäller för övningen. Dörrarna lär vara öppna för de som är nyfikna på att se exempelvis Germain Jordan i aktion i en matchtröja.

Vad blir det för laguppställningar, coach Jesper Gustavsson?

– Det har jag inte tänkt så mycket på, för laget är det mer som en vanligt träning. Men det blir nog så jämna lag som möjligt.

De två kvarvarande skarpa träningsmatcherna spelar Umeås herrar fredag-lördag 26-27 september. Motståndare är på fredagen Uleåborg (finska division 1) och på lördagen finska ligalaget ( i fjol på silverplats) Kataja som hör hemma i Joensuu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.