En klar – landslagsspelare nästa?

Udominate Basket har gjort klart med Johanna Lundström från Northland Basket guldlag.

– Vi är överens med Johanna, hon är en bra backup-spelare med flera säsongers erfarenhet från ligan, säger Udominates team manager Oscar Stenberg.

För dagen har Udominate flera spelare som rehabtränar och det öppnar för att landslagsguarden Frida Aili också kan ansluta till Umeås lag. Aili tränar för närvarande med Northland hemma i Luleå och har ännu inte hittat något utlandskontrakt.

– Klart att Frida är en intressant svensk spelare som står utan kontrakt och inte finns så långt borta från oss, hon har dessutom bra kontakt med vår coach Micke Blomqvist som haft henne i Vråken, säger Oscar Stenberg.

Innan något beslut tas ska Udominate avvakta skaderapporter och ett par läkarutlåtanden.

– Vi vet mer i nästa vecka och då kan vi nog ta beslut om vad vi ska satsa på. Egentligen behöver vi kanske en stor spelare till, säger Oscar Stenberg.

Frida Aili har själv kommenterat läget i ett sms till Norrbottens-Kurirens basketblogg:

”Det beror på vad som händer på utlandsfronten kommande dagar. Om inget händer måste jag överväga svenska alternativ och då lockar så klart Eurocup och då måste jag och Umeå komma överens om något bra också. Och därefter, i sånna fall, kan det Kanske vara aktuellt”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.